top of page
Search
  • kritosa

B&B, RESTAURANT & BAR PONTE PORTON

Updated: Feb 8, 2020


Ponte Porton ponovno postaje omiljeno odredište brojnih izletnika



Ponte Porton ponovno postaje omiljeno odredište brojnih izletnika, što nas je zaintrigiralo te smo odlučile provesti kišno popodne u jedinstvenoj atmosferi. Vozeći se cestom prema Ponte Portonu prisjećamo se kako smo nekad davno tamo kraj kamina jele odlične njoke. S glavne ceste ugledale smo prekrasne plave ,,škure,, i eto stigle smo.



Nova vlasnica gospođa Snježana nas je srdačno dočekala te provela do prostorije koja nas je posebno impresionirala svojim šarmantnim stilom i pažljivo odabranim detaljima. Taj poseban šarm i toplinu prostoriji daje kamin kraj kojeg se nalaze dvije fotelje u prekrasnoj žutoj boji. Originalan dizajn prostorije kao i sam ambijent doprinosi da se osjećate jako ugodno. U razgovoru s vlasnicom otkrivamo da objekt raspolaže s osam soba te da se u sklopu restorana poslužuje doručak na koji su također i vanjski gosti dobrodošli. Ova je prostorija između ostalog namijenjena za druženje gostiju koji koriste uslugu smještaja, a u njoj povremeno svira simpatični Nik iz Poljske.



Vlasnica nam je ukratko predstavila ponudu i otpratila nas do sale restorana, gdje je onda brigu o nama preuzela mlada konobarica Sara. Također i salu restorana krasi kamin, a sala odiše ugodom, elegancijom i romantikom. Na stolovima smo odmah primijetile svježe cvijeće koje doprinosi osjećaju ugode. Za vlasnike kućnih ljubimaca definitivno je veliki plus što su kućni ljubimci dobrodošli.



Ručak smo započele istarskim pršutom - a ima li što bolje od domaćeg istarskog pršuta za početak obroka? Uz pršut savršenog okusa poslužen nam je fini domaći kruh te lokalno maslinovo ulje neodoljivog okusa. Gurmanski užitak u omiljenim istarskim delicijama nije izostao. Od hladnih predjela u jelovniku nalazimo još istarsku platu (istarski pršut, istarska kobasica, panceta i sir) te platu sireva (sir s tartufima, miješani ovčji i kravlji sir).



Nakon dobrog pršuta naša je nepca osvojila i krem juha od bundeve upotpunjena hrskavim komadićima pancete. Kremasta juha puna okusa, mirisa i boje ni goste ne ostavlja ravnodušnima. Od jela na žlicu još se nudi goveđa juha, dnevna juha, krem juha od bundeve s crnim tartufom i istarska maneštra s bobićima.



Za toplo predjelo nudi se izbor između rižota (rižoto s gljivama / pikantni juneći) i istarskih fuža. Odabrale smo fuže s junećim gulašom. Moguće je još naručiti fuže s divljači ili s tartufima (crnim i bijelim). Fuži i gulaš nas nisu pretjerano oduševili okusom.



Zatim smo po preporuci vlasnice kušale specijalitet kuće, istarske domaće kobasice i ombolo iz OPG - a Budak. Istarska jednostavnost kojoj se ne može odoljeti, a kao prilog uz ukusno meso odabrale smo pekarski krumpir. Moramo napomenuti da su porcije na fotografiji smanjene, kako bi ostavile mjesta i za nesvakidašnji desert. Za glavno jelo u ponudi imaju još biftek i biftek s tartufima (crnim i bijelim).



Drago nam je kad se susretnemo s objektom koji nema isključivo klasičnu ponudu deserata poput palačinki, panna cotte, itd. Ovdje smo naišle na baklavu s jogurtom i kolač od terana, što je odmah izazvalo osmijeh na našim licima i pohvale domaćici. Baklava nas je osvojila na prvi zalogaj. Nije jako slatka, jednostavno okusom ostavlja bez riječi. Kolač od terana nam je serviran u zanimljivoj kombinaciji s preljevom od drena, koji je savršeno osvježio sam kolač.

S obzirom da se trude u ponudu uvrstiti namirnice lokalnog karaktera tako su i vina koja stoje u ponudi od cijenjenih lokalnih vinara - Benvenuti, Zigante i Dešković. Naš izbor ovog puta su bila vina Dešković.



Provele smo ugodno popodne u specifičnom ambijentu, gdje svaki kutak odiše šarmom i priča svoju posebnu priču. Pozivamo i Vas da posjetite Ponte Porton te u ugodnom ambijentu provedete romantične trenutke uz kamin i čašu finog lokalnog vina. A ukoliko poželite i prenoćiti te odmoriti od užurbanog života Vaš mir je osiguran u jednoj od osam soba, gdje ste uvijek dobrodošli.


Ostvareni bodovi: 16,5/21

* lokacija ………….…. 2/3

* ambijent ………….... 3/3

* ponuda …………….. 2/3

* osoblje ………….... 2,5/3

* okus jela ….…….… 2,5/3

* dekoracija jela .…….. 2/3

* cijena …………...… 2,5/3


Naši su bodovi smjernice sa stajališta gosta što poboljšati kako bi cjelokupna usluga bila što kvalitetnija.


B&B, RESTAURANT & BAR PONTE PORTON

Ponte Porton 67, 52429 Grožnjan

Tel.: 052 208 435

Facebook: Ponte Porton

Instagram: ponteporton

Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 10 do 19 h

subota - nedjelja od 08 do 19 h, srijedom zatvoreno


Pratite nas :)



388 views0 comments
bottom of page