top of page
Search
  • kritosa

KONOBA ALLA BECCACCIA, VALBANDON

Updated: Jul 17, 2020




Kreativna riznica vrhunske gastronomije i opuštene atmosfere


Konoba zanimljivog naziva Alla Beccaccia nalazi se u malom naselju Valbandon, smještenom na cesti između Pule i Fažane. Ovu cijenjenu istarsku konobu odlikuje vrhunska gastronomija, opuštena atmosfera, prijateljsko ozračje te poseban pristup gostima s kojim se zaista rijetko susrećemo (prilikom preuzimanja narudžbe konobar sjedne s gostima za stol).



Konoba je poznata po odličnoj domaćoj tjestenini i vrhunskim mesnim delicijama. Ravioli s divljači, domaća tjestenina s pršutom i rukolom na bijelo te ravioli s gljivama svakako su neka od jela koja vrijedi kušati. Iz jelovnika bi izdvojile i nekoliko mesnih delicija poput fiorentine, junećeg bifteka s tartufima, junećeg repa, divljači s gljivama, janjetine pod čripnjom, divljači ,, Alla Beccaccia,, ombola i kobasica na žaru te hvaljeni Black Angus Ribeye na žaru.



Ugodna večer započela je upravo razgovarajući s konobarom za stolom te smo nakon što nam je predstavio ponudu za početak odabrale domaću istarsku tjesteninu koja se savršeno sljubila uz vino kuće, svježu malvaziju (vina Franc Arman). Posluženi su nam domaći pljukanci koji su se idealno spojili uz prefini contadina umak. Contadina umak je okusom lagano pikantan, a sastoji se od komadića bifteka, kobasica, pancete, pinjola, maslina, peperoncina i origana.



Osim vrlo ukusnih pljukanca, koji su nas zaista oduševili, po preporuci konobara kušale smo i specijalitet kuće raviole ,,Alla Beccaccia,,. Zanimljivost ovog jela je što su to ravioli napravljeni od tijesta za njoke, punjeni kobasicama i crvenim radičem te sljubljeni s umakom od 4 vrste sira uz dodatak prepržene kadulje na maslinovom ulju. S ovim kreativnim jelom smo se prvi put susrele te je svakako naša preporuka za ubuduće.



Od mesnih specijaliteta smo po preporuci konobara za glavno jelo kušale teleću koljenicu i juneće obrazine. Poslužene mesne delicije odlično su se sljubile uz istarski teran upravo iz Valbandona (vina Marčeta). Uz mekane i sočne juneće obrazine u crnom vinu poslužena nam je palenta na žaru s cvijetom od tikvice i pireom od graška. Pohvalno je što je kao prilog poslužena palenta, koja često bude zanemarena.



Vrlo ukusna teleća koljenica ispod peke nam je servirana s pečenim krumpirima uz dodatak mariniranih melanzana i tikvica pripremljenih na žaru. Ovo jelo je doista melem za nepce.

Jako su nam se svidjeli i osvježavajući deserti semifreddo od lavande s medom od lavande te interesantna kombinacija sladoleda, meda i skute nazvana SMS. Iz ponude slastica izdvojile bi prekmursku gibanicu, voćni kolač, čokoladni kolač te tiramisu.



Ova kreativna istarska riznica iznenađenja u potpunosti je opravdala sva naša očekivanja. Ovim putem im još jednom čestitamo na zasluženoj Michelinovoj preporuci i za 2020 godinu. U slast!


Ostvareni bodovi: 19/21

lokacija ………………..…… 2,5/3

ambijent ………………...…. 2,5/3

ponuda ……………………..... 3/3

osoblje ………………........... 2,5/3

okus jela …………………...…. 3/3

dekoracija jela ….…….…..... 2,5/3

cijena ………………….…...…. 3/3


Konoba Alla Beccaccia

Pineta 25, Valbandon

52212 Fažana

Tel.: 052 520 753

Radno vrijeme: 13:00 - 00:00

utorkom zatvoreno

Facebook: Konoba Alla Beccaccia

Web: www.beccaccia.hr

Pratite nas i na Instagramu :)


232 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page