top of page
Search
  • kritosa

Boutique hotel Kaštel, Motovun

Istarski šarm koji uvijek iznova oduševljava



Boutique hotel Kaštel nalazi se u slikovitom Motovunu, jednom od naših najdražih istarskih gradića. Ovaj šarmantni hotel sa svih strana okružen idiličnim istarskim pogledima, jedno je od onih mjesta koje, bez obzira koliko se puta posjećuje, uvijek iznova oduševljava.

U opuštenoj atmosferi uživale smo u svim čarima istarske idile, počevši od gastronomije. Na jednoj od najšarmantnijih motovunskih terasa kušale smo neke od specijaliteta hotelskog restorana, u kojima mogu guštati kako gosti hotela tako i vanjski gosti.



Naša večera na terasi koja odiše posebnom energijom te privlači pažnju brojnih posjetitelja započela je uz vrlo ukusni tris Kaštel: namaz od boškarina, namaz s crnim tartufima te carpaccio od boškarina. Posluženo hladno predjelo bilo je tek uvod u neodoljive istarske okuse toplog predjela.



Za toplo predjelo prepustile smo u tradiciji istarske gastronomije, posluženi rezanci boškarina s frkancima doista su nas iznenadili kako okusom tako i izgledom tanjura. Jako nam se svidjela idealno kuhana domaća tjestenina.



Uz prethodna dva slijeda savršeno se sljubila lokalna svježa malvazija (vina Benvenuti) dok se teran Anno Domini ove prestižne kaldirske vinarije idealno spojio uz glavno jelo, pečenu teletinu koja nam je servirana uz rimske njoke, povrće na žaru i crveni kupus. Kod ovog jela su nam se najviše svidjeli rimski njoki.



Zatim je red došao na fine slastice - domaću pitu od jabuka i čokoladni tartuf. Pita je bila jako sočna, dok je okuse na samom kraju večere zaokružio čokoladni tartuf izuzetnog okusa. Moramo pohvaliti i zanimljiv izgled posluženog tanjura.



Nakon večere, prenoćile smo u hotelu i predahnule od užurbanog života. Ukoliko se i Vi zaljubite u Istru, našu Terru Magicu i pitoreskni Motovun Vaš mir osiguran je u jednoj od 33 sobe, gdje ste uvijek dobrodošli. Svaka soba ima svoje posebne čari i gotovo će Vas svaka osvojiti prekrasnim pogledom.



U sklopu Boutique hotel Kaštela nalazi se i veoma zanimljiv Kulturno edukativni centar Kaštel, gdje je posjetiteljima prikazan originalan projekt pod nazivom ,,Motovun: povijest u pokretu,,. Centar je u prvom redu edukativnog karaktera s naglaskom na tradicionalnu istarsku gastronomiju, na način da se redovito održavaju radionice izrade domaće tjestenine te tradicionalnih istarskih slastica poput cukerančića. Radionicama mogu pristupiti i vanjski gosti.



Prikazane teme: najdugovječnija motovunska plemićka obitelj Polesini; vodenično kolo, koje pokreće mlin na kamen gdje se melje brašno od kojeg se za vrijeme održavanja radionica izrađuje tjestenina, kao i slastice; Motovunska šuma; Parenzana; Andrea Antico de Montona; Motovun film festival; Andretti Mario; mitovi i legende - skulptura Velog Jože; muzej te igre iz djetinjstva. Detaljnije informacije potražite na web stranici www.hotel-kastel-motovun.hr.



Boutique hotel Kaštel nas je impresionirao brojnim sadržajima, od kojih bi izdvojile opuštanje i relaksaciju u wellnessu i prekrasnom vrtu. Doista smo uživale u svakoj sekundi našeg kratkog boravka u hotelu u kojem nas istarski šarm uvijek iznova oduševljava. Ne kaže se bez razloga za Istru Terra Magica, svaki kutak Istre priča svoju priču, a jednu od najljepših sigurno ćete doživjeti upravo u Motovunu.



Posjetite web stranicu www.hotel-kastel-motovun.hr te pronađite svoj idealan paket za odmor i uživanje u ovoj čarobnoj istarskoj oazi posebnih užitaka.

Svakako mjesto vrijedno posjeta!



Ostvareni bodovi: 17,5/21

lokacija …………………..…… 3/3

ambijent ……………..….....…. 2/3

ponuda ……………..………..2,5/3

osoblje ………………............ 2,5/3

okus jela …………………….…. 2/3

dekoracija jela ….…………....... 3/3

cijena ………………...…….…. 2,5/3

Boutique hotel Kaštel

Trg Andrea Antico 7, Motovun

Tel: 052 681 607

Facebook: Boutique hotel Kaštel Motovun

Instagram: boutique_hotel_kaštel

Pratite nas i na instagramu:


112 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page