top of page
Search
  • kritosa

RANCH FORTUNA, ROVINJ



Oaza mira i mesnih specijaliteta u neposrednoj blizini Rovinja



Na cesti Rovinj - Bale, točnije na adresi Rato di Ren 3 nalazi se Ranch Fortuna koji odmah na prvu odiše mirom. Ranch Fortuna prepoznatljiv je po tome što dugi niz godina u svojoj gastronomskoj ponudi uz jela s daškom Istre nudi i makedonska nacionalna jela. Gurmanska pljeskavica s domaćim krumpirom, odojak poslužen uz đuveč s rižom, teleće pečenje, janjetina u pećnici, plata Makedonija, plata Ranch Fortuna samo su neki od makedonskih specijaliteta koji će zadovoljiti ljubitelje mesnih jela. Iz njihove specifične ponude kušale smo nekoliko gastro noviteta koji su nas oduševili kako okusom tako i kulinarskom kreacijom.



Za hladno predjelo smo uživale u idealnom jelu za ljetne dane - carpacciu od boškarina s pjenom od tartufa i pestom od rukole. Posluženi carpaccio osvojio nas je na prvi zalogaj. Iz ponude hladnih predjela izdvojile bi još domaći istarski pršut te hladno riblje predjelo (file inčuna, salata od hobotnice, slani sardoni).



Kao toplo predjelo poslužena nam je izrazito ukusna i mekana tagliata od tune s kremom od graška, porilukom i pjenom od limuna. Ovaj spoj okusa nam je doista pružio fantastičan gastro užitak. Tagliatu možete naručiti i kao glavno jelo. Istarski sir s tartufima na žaru jedno je od toplih predjela koje ćemo svakako kušati prilikom sljedećeg posjeta.



Zatim su nam servirani domaći pljukanci s boškarinom i naribanim crnim tartufima, zaista nevjerojatnog okusa koji nas je vratio u djetinjstvo. Potpuno savršeno kuhana tjestenina idealno se stopila sa šugom od boškarina koji je očarao naša nepca. Meso se topilo u ustima, dok su tartufi vrhunski zaokružili ove nevjerojatne okuse. Iz ponude tjestenine izdvojile bi i domaću tjesteninu s tartufima te njoke četiri sira.



Za glavno jelo kušale smo savršeno pripremljen biftek. Sočno meso bifteka bilo je obilno preliveno s dva različita umaka - umakom od merlota s dodatkom džema od šljiva te umakom od tartufa s naribanim crnim tartufom. S obzirom da je Ranch Fortuna poznat po mesnim specijalitetima u jelovniku nalazimo razne mesne delicije od kojih bi istaknule T - bone steak na žaru s tartufima, biftek u umaku od domaćeg hrena, Tomahawk steak te fiorentinu na žaru.




Kao desert poslužena nam je kremasta i osvježavajuća panna cotta s preljevom od šumskog voća kuhanog u crnom vinu. Vrlo traženi desert kuće su i palačinke special (sladoled od vanilije, nutella, orasi).



Cjelokupni doživljaj koji nam je pružio rovinjski Ranch Fortuna nadmašio je sva naša očekivanja.



Ostvareni bodovi: 17/21

lokacija ……………….…… 2/3

ambijent …………...…...…. 2/3

ponuda ……………..….... 2,5/3

osoblje …………….…......... 2/3

okus jela …………..….……. 3/3

dekoracija jela ……..…….... 3/3

cijena ……………….....…. 2,5/3

Ranch Fortuna

Rato di Ren 3

52210 Rovinj

Tel.: 052 208 644

Mob.: 091 111 1014

Radno vrijeme: 12:00 - 23:00

Facebook: Ranch Fortuna Steak House Rovinj

Instagram: ranch_fortuna

Pratite nas i na instagramu :)


99 views0 comments
bottom of page