top of page
Search
  • kritosa

BISTRO PIZZERIA BURRA, PLOMIN

Updated: Feb 8, 2020


60 godina obiteljske tradicije u istarskom ugostiteljstvu



Sjedimo za stolom s gospodinom Mirom iz pršutarne Tomaso te mu u razgovoru spomenemo kako smo bile u Plominu. S osmijehom na licu Miro kaže Dorina… i priča nam kako je još davno kad god je prolazio tom cestom u Dorini jeo najbolje sendviče s pršutom. A mi je pamtimo po najboljim krempitama! Restoran Dorina u vlasništvu je obitelji Knapić, kojima je Turistička zajednica Istarske županije dodijelila priznanje za više od 60 godina uspješnog rada u ugostiteljstvu.



Ljubazna domaćica Matea četvrta je generacija iz obitelji Knapić koja se odlučila baviti ugostiteljstvom te je u travnju 2019. godine otvorila novi ugostiteljski objekt posebnog ugođaja, točno preko puta Dorine. Iako je pizzeria Burra otvorena tek 10 mjeseci od otvorenja do danas stekla je zavidan broj štovatelja. Ljubazno i susretljivo osoblje zaslužuje same pohvale.



Osebujna ponuda sastoji se od ukusnih jela sa grilla, sočnih gurmanskih burgera, kreativnih pizza vrhunske kvalitete, originalnih jela iz woka, tortillia raznih okusa, domaćih njoka s crnim tartufom, linguina s jadranskim kozicama, cherry rajčicom i domaćim kravljim sirom te neodoljivih slastica. Kod osmišljavanja jelovnika gostoljubiva domaćica Matea mislila je i na najmlađe goste te su tako osmislili dječji meni ( krumpirići s preljevom od sira i pileći pohani medaljoni, domaći njoki sa šunkom i umakom od sira ) koji se poslužuje isključivo djeci.



Pivoljupci će definitivno doći na svoje, ovdje mogu uživati u najpoznatijim brendovima te odličnom izboru craft piva: Bura brew, Zmajsko pivo Pale Ale, Grička vještica, Baltazar, Zlatni medvjed, Dva klasa, Grif, Zeppelin, itd. Za ljubitelje vina u ponudi su lokalna vina obitelji Baćac iz Kukurini.



Pizze zanimljivih naziva i nadjeva ističu se iznimnom kvalitetom i posebnošću okusa. Prilikom izrade pizza koriste isključivo brašno Caputo blu iz Napulja, mozzarellu fior di latte, prosciutto cotto te ostale sastojke visoke kvalitete. Kako bi kušale dvije potpuno različite pizze odlučile smo se za kombinaciju pola - pola, pizzu Mare blu i pizzu Burra. Sastojci pizze Mare blu su salsa, mozzarella fior di latte, škampi, jadranske kozice, dagnje, peršin i češnjak, dok su sasla, mozzarella fior di latte, carpaccio istarskog boškarina, pesto od oraha, vrganja i trubača, rukola i domaće maslinovo ulje sastojci pizze Burra. Pizza nas je oduševila i izgedom i okusom.



Glavne posebnosti popularnih burgera u Burri su svakako domaća briosh peciva koja su ručno izrađena, umaci koje također rade sami te kvalitetno meso hrvatskog podrijetla. Izdvojile bi Istarski burger ( svinjsko meso začinjeno s istarskom malvazijom, čips od luka, majoneza s pancetom, svježi kupus ) i Sv. Juraj burger ( tagliata od telećeg mesa kuhanog u vakumu, rukola, umak od istarskog šafrana i poriluka, čips od luka ). Naš izbor bio je Trufi burger. Sastojci burgera su 100% juneće meso, umak od sira i tartufate te rukola. Burger je poslužen uz domaći BBQ umak, krumpiriće i svježu salatu. Pecivo je bilo mekano, vrlo ukusno, a odlično pečeno meso savršeno se sljubilo s ukusnim umakom od sira i tartufate.



Uz fenomenalne pizze i burgere vrlo traženo jelo su i grillana lagano pikantna svinjska rebarca sa žara. Kao prilog uz rebarca posluženi su krumpirići, salata, maslac sa 7 vrsta začinskog bilja, domaći umaci od poriluka i čilija, a dodatno se mogu naručiti i tople domaće lepinjice. Kao što smo već navele visoko kvalitetno meso je hrvatskog podrijetla. Izrazito sočna rebarca bila su taman pečena, čisti užitak za nepce.



Posebno bi pohvalile pizzeriu Burra po ponudi finih slastica. Imaju vlastitu slastičarku te veliku pažnju posvećuju izradi slastica. Deserti su savršenog okusa, a izbor je zaista velik. Cheesecake sa šumskim voćem, panna cotta s narančom, torta ferrero rocher, torta od amarene i bijele čokolade, pistacio torta, krempite, lava cake sa bijelom čokoladom samo su neke od slastica iz zanimljive ponude. Po preporuci domaćice kušale smo izvrstan cremee brulee s okusom lavande, dok je kremasta kinder bueno torta bila naš izbor.



Pizzeria Burra ispunila je naša očekivanja, i pružila nam da u posve ugodnom, autentičnom ambijentu s kuhinjom otvorenog tipa doživimo potpuni užitak u slasnim i ukusnim jelima.


Stoga, doživite i Vi Burru u Plominu!!!


Ostvareni bodovi: 19,5/21

· lokacija …….. 2,5/3

· ambijent …........ 3/3

· osoblje ………... 3/3

· okus jela ………. 3/3

· dekoracija jela … 3/3

· ponuda ……..... 2,5/3

· cijena ………... 2,5/3


Pizzeria Burra, Plomin

Plomin 1, 52234 Plomin

Tel.: 052 204 330

Instagram: pizzeriaburra

Facebook: Pizzeria Burra

Radno vrijeme: uto - sub 14 - 22 h

ned 13 - 22 h, pon zatvoreno


Pratite nas :)



254 views0 comments
bottom of page