top of page
Search
  • kritosa

CHEESE BAR BAROLIN, POREČ


Prvi Cheese bar u Istri - izvanredan u svakom smislu riječi



Cheese bar Barolin nalazi se na atraktivnoj i vrlo frekventnoj lokaciji. Smješten gotovo u centru grada, u glavnoj pješačkoj zoni, gdje ga je jednostavno nemoguće nezamijetiti. S vanjske terase u svako doba dana pruža se doista prekrasan pogled na more i grad Poreč.



Unutrašnjost objekta je nanovo uređena do najsitnijih detalja. Interijer odiše posebnošću te kao takav privlači pažnju gostiju. Svakako zanimljivost ovog cheese bara je i to što osim vanjske terase ima i pažljivo uređenu skrivenu oazu (vrt), koja je mnogima postala omiljena destinacija za opuštanje te stvaranje novih doživljaja.



Ljubazan i uslužan domaćin trudi se gostima ponuditi nešto novo i drugačije, s naglaskom na kvalitetu, predstavljanje i promociju istarske enogastronomije. S obzirom na kvalitetu proizvoda i usluge cijene su više nego pristupačne, osobito one vrhunskih lokalnih vina. Nakon zimske pauze u planu je proširenje ponude orijentirane ka novitetima i nesvakidašnjim proizvodima.



U jelovniku nalazimo istarske, hrvatske, francuske, švicarske te talijanske sireve. Također, istarski pršut iz lokalnog OPG-a neizostavan je dio ponude. Uz cijenjene sireve i vrlo traženi istarski pršut ono što Barolin još nudi je istarski bakalar, bakalar s maslinama, bakalar s kaperima, bakalar s zelenim paprom, inčuni na rukoli, inčuni na rukoli s tartufima.



Vinsku kartu krasi širok izbor renomiranih istarskih vina među kojima nalazimo etikete prestižnih vinara Clai, Veralda, Benvenuti, Kabola, Deklić, Fakin, Arman, Rossi, Kozlović, Damjanić, Tomaz i druge. U vinskoj karti nalazimo najbolje svježe istarske malvazije, odležane malvazije, vrhunski chardonnay, omiljeni muškat, popularni teran ,vrlo elegantne pjenušce te ostala vina. Sva buteljirana vina toče se i na čase, što je velika prednost, osobito za vinoljupce.



Domaćin nam je pripremio jedan potpuno novi enogastronomski doživljaj kroz platu sireva fantastičnih okusa, domaći istarski pršut, interesantan desert te cijenjena istarska vina.

Kao aperitiv poslužen nam je pjenušac Perla Rose ( Vina Laguna ).



Na sirnoj plati servirani su nam istarski sirevi ( mozzarella, sir s tartufima, sir u teranu), švicarski sirevi (Vully, Tomme aux fleurs), talijanski sir Blu di Bagnoli uz umak od hrena i kruške te umak od luka. Novost su odlične grčke kalamata masline i suhe šljive. Domaći kruh, ukusan istarski pršut i svježa istarska malvazija Franc Arman svakako su doprinijeli da ovo postane eno - gastro doživljaj za pamćenje.



Uz desert, creme brulee sa šumskim voćem poslužen nam je muškat profinjenog okusa ( Vina Fakin ).



Za kraj istarska sambukina ( medica s bazgom, Istarska kapljica).



U sklopu cheese bara nalazi se i shop koji raspolaže s zaista velikim izborom spomenutih vina, najboljim craft pivima, cijenjenim istarskim maslinovim uljima, finim rakijama i likerima, popularnim džinom i ostalim delicijama.



Definitivno ukoliko se nađete u Istri, osobito na području grada Poreča znajte da se posjet Cheese baru Barolin doista isplati jer pruža jedan poseban i originalan enogastronomski doživljaj koji se pamti.




Ostvareni bodovi: 19/21

· lokacija ………. 3/3

· ambijent ……… 3/3

· okus jela ……… 3/3

· osoblje ………... 3/3

· ponuda ……… 2,5/3

· cijena ……….. 2,5/3

· dekoracija …….. 2/3



Cheese bar & shop Barolin

Nikola Tesla 8, 52440 Poreč

Instagram: Cheese bar Barolin

Facebook: Cheese bar Barolin

Mob: 091 222 4004


206 views0 comments
bottom of page