top of page
Search
  • kritosa

KONOBA GATTO NERO, NOVIGRAD

Updated: Sep 28, 2019


Gastronomski užitak koji ne smijete propustiti



Novigradski gastro dragulj, konoba Gatto Nero mjesto je susreta izvrsne gastronomske ponude i vrhunskih vina. Ukusno uređena konoba nalazi se u mirnoj uličici. Ugodan i smiren ambijent odiše toplinom te Vam omogućava potpuno opuštanje. Sa uređene terase pruža se djelomičan pogled na more.





Konoba je privlačna turistima koji su u potrazi za istarskim specijalitetima, ali i domaćem stanovništvu u potrazi za kvalitetnim i ukusnim jelima. Mjesto je to gdje se definitivno traži stol više, pa je preporuka rezervacija stola, osobito u večernjim satima.



Ono što nas se najviše dojmilo svakako su kvalitetne namirnice lokalnog podneblja, što se prepoznaje čim jelo stigne na stol. U pripremi jela koriste najkvalitetnije i svježe namirnice, a to je sigurno i jedan od glavnih razloga što se broj iznimno pozitivnih ocjena i recenzija o konobi Gatto Nerro povećava iz dana u dan. Moramo spomenuti da je ugledni austrijski gurmanski vodič Falstaff i ove godine Gatto Nero uvrstio među najbolje hrvatske restorane te su mu dodijeljene dvije vilice.



U jelovniku nalazimo autohtona jela te jela pripremljena na moderniji način, ali uvijek s daškom Istre na tanjuru. Prilikom osmišljavanja istog domaćini i glavni chef mislili su na sve goste te su u ponudu uvrstili vege i bez glutena jela, ali i kutak za male goste - dječji meni. Listajući jelovnik teško nam je izdvojiti par posebnih jela, jer su definitivno sva jela zanimljiva.

Ponuda je prvenstveno usmjerena na istarske delicije. Posebno bi izdvojili istarski pršut Jelenić, domaći kruh (više vrsta, pa čak i sa crnilom od sipe), domaću tradicionalnu tjesteninu, meso od boškarina te jela s tartufima.



Ljubitelji tartufa ovdje zaista mogu uživati u raznim jelima na bazi dragulja istarske gastronomije. Carpaccio od hobotnice s crnim tartufima, domaći ravioli s repovima kozica i crnim tartufima, toplo hladni tartar od boškarina sa svježim crnim tartufima, mousse od limuna s tartufima samo su neka od specifičnih jela u kombinaciji s vrlo traženim tartufima.




Nude ribu te plodove mora isključivo vrhunske kvalitete. Kvarnerski škampi, kvarnerske lignje, jadranska tuna, brancin ili orada pečena u kruhu osvojit će svakog gosta.

Savršena rapsodija okusa i mirisa toplog predjela uz pravu istarsku malvaziju Vorić na samom početku večere ostavila nas je bez daha. Poslužena su nam za gurmane nezaobilazna jela.


Domaće tagliatele sa repovima kvarnerskih škampi



Domaći ravioli punjeni sirom sa svježim crnim tartufima



Iz zanimljive ponude iznenađujuće ukusnih glavnih jela po preporuci chefa kušale smo interesantne kombinacije okusa i mirisa, gdje punoća okusa i kvaliteta namirnica uistinu dolaze do izražaja.


Obrazi od boškarina u teranu sa pireom i hrenom



Biftek GATTO NERO sa tartufima i istarskim pršutom (prilog miješano povrće)



Pravi užitak za nepce na kraju večere ispunjene okusima i mirisima za pamćenje bila je domaća čokoladna torta sa istarskim maslinovim uljem.




Jela pripremljena od najfinijih sastojaka koja će Vam pružiti nezaboravan gastronomski doživljaj naša su topla preporuka.




Ostvareni bodovi: 18/21


* lokacija ............… 2,5/3

* ambijent ............. 2,5/3

* osoblje .........…… 2,5/3

* ponuda ...............… 3/3

* cijena ...............…... 2/3

* okus hrane ......….... 3/3

* dekoracija jela .…. 2,5/3


Konoba Gatto Nero

Zidine 10, 52466 Novigrad

Tel.: 052 255 555

Instagram, Facebook:

Konoba Trattoria Gatto Nero

187 views0 comments
bottom of page