top of page
Search
  • kritosa

Kantina Melon, Petrovija



Kantina Melon otvorena je 2005. godine u mjestu Petrovija nedaleko od Umaga. Nalazi se na adresi Bujska 11, uz cestu koja prolazi kroz mjesto te se zaista lako može pronaći. Kantina je vrlo lijepo uređena u autohtonom, istarskom stilu. Upečatljivi interijer prepun zanimljivih detalja odiše posebnim šarmom i toplinom.





Uspješno posluje već dugi niz godina, razvija se i napreduje u gastronomskom smislu. Velik broj zadovoljnih gostiju, koji im se rado vraćaju, zahtijevao je i proširenje objekta. Tako je domaćin 2011. godine uredio posebnu salu s kaminom zatvorenog tipa, koja se nalazi ispod restorana. Sala je prigodna za obiteljska okupljanja, rođendanske proslave, manja vjenčanja te razna druženja.



Kantina raspolaže i prostranom natkrivenom terasom, kapaciteta 80 - ak sjedećih mjesta.



U svakodnevnoj ponudi nalazimo vrlo bogat izbor hladnih i toplih predjela, ribljih i mesnih jela, sezonskih, vegetarijanskih menija, pizza te slatkih delicija. Od ponedjeljka do petka u ponudu su uvrstili i marende po pristupačnim cijenama. Po najavi pripremaju jela ispod peke, a otvoreni su i za ostale specijalne želje.



Od hladnih predjela izdvojile bi carpaccio od škampa i carpaccio od bifteka te naravno istarski pršut fantastičnog okusa iz lokalnog OPG-a. U ponudi je i tražena istarska maneštra. Domaća istarska tjestenina poput raviola Mediteran, spoj istarskih delicija – tartufa, šparuga, rukole i pršuta idealan je izbor za toplo predjelo. Iz širokog izbora glavnih mesnih i ribljih jela pogled pada na biftek Melon serviran uz umak od tartufa i spomenute raviole Mediteran, istarske kobasice i ombolo iz lokalnog OPG-a te riblju platu za 2 osobe ( svježa riba, škampi, dagnje, lignje, prilog).


Uistinu zadovoljavajući izbor pizza od kojih su najtraženije ljuta, kantina te pizza Melon.

Rajčica, sir, tagliata od ramsteka, parmezan, mozzarella i rukola sastojci su pizze Melon.

Moramo napomenuti i to da imaju pizze bez glutena.



Ručak je bio iznad svakog očekivanja – ODLIČAN. Poslužene delicije bile su savršenog okusa, a nije nedostajala niti vizualna komponenta.

Miješano hladno predjelo: domaći istarski pršut, domaći istarski ombolo, ovčji sir, sir s tartufima, marinirani inćuni, kaneštrele na pari, hobotnica na salatu, bakalar te sirovi škamp.



Focaccia: sir, mozzarella, parmezan, pršut, rajčice i rukola.



Zanimljiva kombinacija okusa i mirisa hladnog predjela bila je tek uvod u jedinstveno toplo predjelo. Za toplo predjelo posluženi su nam domaći fuži punjeni sirom u umaku od kozica i tartufa - uistinu fenomenalan spoj okusa koji osvaja na prvi griz ( i najzahtjevnija nepca - sigurne smo).





Naš izbor za glavno jelo bila je fiorentina, a kao prilog odabrale smo domaći čips.




Slatki zalogaj zaokružio je cijelu priču i običan ručak pretvorio u pravo gurmansko iskustvo.

Cheesecake sa šumskim jagodama ( iz Gorskog kotara)



Torta Melon s čokoladom i kruškama, jede se topla te je uz nju poslužena kuglica sladoleda od vanilije.



Zahvaljujući simfoniji primamljivih okusa i mirisa ukusnih jela orijentiranih tradicionalnoj istarskoj gastronomiji te iznimno kvalitetnoj usluzi pružili su nam nezaboravan gurmanski doživljaj.



Ostvareni bodovi: 19,5/21


· lokacija ………… 2,5/3

· ambijent ……….… 3/3

· osoblje ………… 2,5/3

· okus jela ………… 3/3

· dekoracija jela ….. 3/3

· cijena ………….. 2,5/3

· ponuda ………….. 3/3



Kantina Melon

Bujska 11, Petrovija

52470 Umag

Tel: 052 720 843

Radno vrijeme: 11 - 23

četvrtkom zatvoreno

118 views0 comments
bottom of page