top of page
Search
  • kritosa

Konoba Boccaporta, Pula

Updated: Sep 27, 2019


Konoba starih okusa


Krv nije voda. Nekada su nonići imali konobu Kujići koja je bila na izuzetno dobrom glasu. Danas je obitelj Draguzet zaslužna što Istra ima pravu istarsku konobu. Boccaporta je otvrena 2011. godine u ACI marini u Pomeru, a od 2014. godine nalazi se u Puli na adresi Dolinka 18. Konoba je to starih okusa koju svi vole, i stari i mladi, i domaći i strani. Boccaporta tokom cijele godine nudi specijalitete autohtone kuhinje i istarske okuse kakve ćete zaista teško igdje drugdje pronaći.





Domaćin gospodin Toni Draguzet ujedno je i glavni chef koji oduševljava svojim kulinarskim znanjem, poštuje tradicionalnu istarsku kuhinju, voli eksperimentirati i stalno kreira nova jela, nove okuse, što mu odlično uspijeva – potpuno je razmazio svoje goste koji se redovito vraćaju i nestrpljivo očekuju nove delicije s okusom tradicije.




Autohtoni proizvodi i lokalne namirnice vrhunske kvalitete upravo su ono što Boccaportu stavlja na sam vrh istarske gastronomije.

Konoba je izuzetno dobro posjećena tokom cijele godine. U ljetnim mjesecima imaju živu muziku četvrtkom, petkom i subotom. Nije to klasičan duo ili band koji cijelu večer provede na istom mjestu, muzičari su pokreti, tokom večeri zabavljaju i goste na vanjskoj terasi i goste u unutarnjem super klimatiziranom prostoru.




Unutarnji prostor koji raspolaže sa 70 – ak sjedećih mjesta uređen je u istarskom stilu, krase ga specifični detalji te zanimljive istarske izreke: BRIŽNA HIŽA PREZ MARIJE I KONOBA BEZ VINA I RAKIJE, VINO JE MEDEŽIJA ZA STAROST I VESELJE ZA MLADOST,...


NE GREŠ NIKAMO DOK TO NE POJIŠ




Upravo se tu unutar konobe zimi odvija prava istarska štorija: domaća muzika, kamin, istarska supa, pravi domaći pršut, istarske kobasice, topla riječ i širok osmijeh osoblja samo su neki dijelovi ove interesantne istarske štorije.




Ugodna vanjska terasa raspolaže sa 80 - ak mjesta. Zatekle smo potpuno popunjen kako unutarnji tako i vanjski prostor što je svakako potvrda visoke kvalitete i stručnog osoblja.




Veliki plus je i parking kraj konobe – dovoljno parkinga za brojne goste.

Naš ljubazni domaćin večeri svestrani Gianluca Draguzet predstavio nam je novi jelovnik, koji ima niz inovativnih i zanimljivih jela. Posebno su izdvojili vege kutak i kids menu. Na jelovniku ćete pronaći samo ono što su none kuhale. Čevapčići??!!?? Ma ne… to moja nona ni kuhala – glavna je misao prilikom osmišljavanja tradicionalnih jela. Jelovnik je to u kojem definitivno svatko može naći nešto za sebe i iznenaditi svoje nepce zanimljivim jelima poput carpaccia Boccaporta, riblje juhe, crnog rižota, teleće koljenice, ribe I. klase in forno, junećih obraza u teranu sa njokima od skute i koprive, musakom od palente i leće, gnijezdom od skute, istarskim cheesecake-om, a za one najmlađe tu je fantastični frigani gamber s ponfriom.






Osim novog dobro osmišljenog jelovnika, ljubazno osoblje ima nove uniforme, koje im savršeno pristaju, no to nije sve… tu je i nova web stranica u izradi tvrtke Lloyds Desing studio iz Labina (bravo dečki). Dakle, potpuno novi vizualni identitet - fantastična plava boja. Sve pohvale.


Večer ispunjena bogatim okusima započela je uz ne dobar, nego definitivno najbolji aperol spritz.




Za hladno predjelo u dogovoru sa izuzetno susretljivim i simpatičnim domaćinom Gianlucom imali smo drugi plan, no kada nam je spomenuo pravi istarski pršut jednostavno nismo mogle odoljeti.




Poslužena nam je istarska plata – domaći pršut odličnog okusa i istarski sirevi. Potpuno oduševljenje u nama izazvao je domaći kruh koji je odmah na početku večeri opravdao naziv konoba starih okusa.






Nastavili su se nizati stari okusi, povrtna baza toplog predjela (tikvice, pomidori, paprike) vratila nas je u djetinjstvo. Specifičnim okusom pozitivno nas je iznenadio jedinstveni spoj naizgled nespojivih namirnica – domaći ravioli sa sirom, povrće, tartufi, kaneštreli, gamberi. Raviole, kao i ostalu autohtonu tjesteninu (pljukance, njoke, fuže) marljivo pripremaju vrijedne ruke osoblja.

Domaći tepli pijat – ravioli sa sirom u umaku od tartufa, kaneštrela i gambera




Mislile samo da nas više ništa ne može iznenaditi, ali ovaj put priznajemo – prevarile smo se.

Po preporuci domaćina kušale smo zapečeni brodet, jelo koje nas je osvojilo na ,,prvu žlicu,, svojim jedinstvenim okusom i mirisom, dobrom gustoćom, kvalitetnom ribom, dok termička obrada u posebnoj peći jelu daje onaj poseban gušt.




Lignje, pedoči, škampi, gamberi, morski pas, pomidori, tikvice, palenta (baš kakva treba biti) i puno ljubavi prema istarskoj gastronomiji glavni su sastojci ovog deluxe brodeta.

Izbor božanstvenih deserta i ukusnih torti je zaista velik… teška odluka za kraj, kako kušati samo jedan?!?!?




Kušale smo: uistinu izvrstan talijanski tiramisu Boccaporta, osvježavajući semifredo od mente i limuna te palačinke fantazija, riječima neopisivog okusa.




Guštale smo u starim okusima te osjećale se kao doma.

Pripremite svoja nepca, konoba Boccaporta osvojit će i Vas… slasna preporuka!!!!




Ostvareni bodovi: 9.9/10


* lokacija ............... 9.8/10

* ambijent .........….. 10/10

* osoblje .........…… 10/10

* ponuda ................ 10/10

* cijena ................... 10/10

* okus hrane .......... 9.8/10

* dekoracija jela ….. 10/10



Konoba Boccaporta

Dolinka 18, 52100 Pula

Tel: 052 506 266

Facebook, Instagram: Konoba Boccaporta

Web: https://konoba-boccaporta.com/


244 views0 comments
bottom of page