top of page
Search
  • kritosa

KONOBA FAKIN, MOTOVUN



Hedonistički doživljaj s daškom Istre



Konoba Fakin se smjestila u Motovunu, jednom od najljepših istarskih gradića. Ovaj istarski raj za gurmane i hedoniste već pri prvom posjetu osvojit će Vam srce idiličnim položajem i veličanstvenim pogledom na prirodne ljepote Istre, a osim toga otkrit će Vam jednu potpuno novu dimenziju okusa. Konoba se sastoji od unutarnjeg dijela te prekrasne vanjske terase. U sklopu unutarnjeg dijela konobe nalazi se i trgovina s vinima, maslinovim uljem, proizvodima od tartufa te ostalim istarskim delicijama. Boravak na terasi pruža zaista poseban doživljaj u svako doba dana.



Inovativna gastronomska ponuda obogaćena je vinima domaćina, vrhunskim, višestruko nagrađenim istarskim vinima Fakin te kao takva pruža doista jedan specifičan eno - gastro doživljaj za pamćenje. Salata s kozicama, kozjim sirom i svježim krastavcima, jetrena pašteta s tartufima i istarskom kobasicom, juha od crnog tartufa, špageti s kozicama, dagnjama i cherry rajčicama, juneći gulaš s domaćim njokima, file brancina gratiniran krustom od začinskog bilja, ratatouille i pire krumpir s vlascem, ragu od divljači sa zapečenom palentom, salata s tartufima te čokoladni souffle neki su od specijaliteta koje bi izdvojile iz vrlo dobro osmišljenog jelovnika.



Uz očaravajući pogled koji se pruža s terase potpuno smo se prepustile čarobnoj zavodljivosti mjehurića posluženog pjenušca od malvazije zvanog CHAMAL BRUT te krenule u avanturu ispunjenu savršenim okusima.



Za hladno predjelo smo kušale vitello tonnato (teletinu s tunom) te tartar od junećeg filea s aiolijem i prepečencem. S obzirom da navedena jela doista rijetko susrećemo u ponudi istarskih restorana i konoba već pri odabiru hladnog predjela dolazi do izražaja inovativna ponuda konobe Fakin. Uz ovaj slijed pohvalnih okusa idealno se sljubio osvježavajući i ugodan ROSE od terana.



Arome odležane malvazije LA PRIMA savršeno su se stopile uz rimski njok u umaku od tartufa s čipsom od istarske pancete. Ovo zaista fenomenalno toplo predjelo, pomalo neobično za istarske konobe, ugodno nas je iznenadilo kako okusom tako i izgledom. Potpuni užitak za sva osjetila!



Uz sočan biftek u umaku od terana s pireom od celera i garniturom od salate poslužen nam je teran IL PRIMO. Guštale smo u spoju izvrsnih okusa glavnog jela i jednog od boljih istarskih terana koji će zasigurno zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.



Cijelu priču zaokružile smo odličnim spojem vina, tartufa i čokolade. Također, uz spomenuti teran IL PRIMO jako su se dobro spojile čokoladne praline s tartufima, dok se čokoladna krema od tartufa lijepo sljubila uz MUŠKAT, kojem nismo mogle odoljeti. Deserti su danas doslovno ostavili bez daha!




Konoba Fakin pružila nam je jedno potpuno drugačije eno - gastro iskustvo za koje su zaslužni vrhunski chef Zdravko Tomšić te ugledni sommelier Filip Savić. Ovim putem im još jednom upućujemo iskrene pohvale jer se doista trude istaknuti iz mase te kao takvi imaju našu iskrenu preporuku za svakoga tko si želi priuštiti hedonistički doživljaj s daškom Istre.



Ostvareni bodovi: 19/21

lokacija ………………….… 3/3

ambijent ……………….…. 2 /3

ponuda ………………..…... 3/3

osoblje ……………...….... 2,5/3

okus jela ……………...……. 3/3

dekoracija jela ………..….... 3/3

cijena …………………...… 2,5/3

Konoba Fakin

Trg Josef Ressel 4

52424 Motovun

Radno vrijeme:

09:00 – 22:00 h

Tel.: 052 681 598

Instagram: konobafakin

Facebook: Konoba Fakin Motovun

77 views0 comments
bottom of page