top of page
Search
  • kritosa

KONOBA GOURMET, ZAMBRATIJA



Gourmet doživljaj koji se ne zaboravlja



Konoba Gourmet u sklopu Ville Vilola, smještene u Zambratiji na adresi Umaška 2 A osvaja gourmet okusima koji se pamte. Ime konobe savršeno odgovara doživljaju koji konoba pruža. Ambijent odmah po ulasku odaje dojam opuštene atmosfere i ugodnog prostora. U interijeru konobe prevladavaju brojni muzički instrumenti, imate osjećaj da cijeli orkestar izvodi simfoniju najfinijih okusa.




Ponuda se temelji na kvaliteti namirnica. Izbor jela nije pretjerano širok, ali ono što se nudi osvaja okusom, mirisom i izgledom. Selekcija suhomesnatih delicija, carpaccio, salata od hobotnice, tagliatele s gamberima i tikvicama, rižoto od bifteka i povrća, odležano meso, dnevno svježa riba, pizza fantazia i oreo desert neki su od specijaliteta iz jelovnika koje vrijedi kušati. Uz prethodnu najavu možete uživati i u odličnim jelima ispod peke.



Istra se ponosi na svoja maslinova ulja, a mi smo ponosne što smo se tu susrele s čak tri proizvođača istarskog maslinovog ulja - višestruko nagrađeni Mate, bio maslinovo ulje Omajolas te brend INISTRIA. Kako dobra hrana zahtjeva i dobru kapljicu domaćin Damir u ponudu je uvrstio vrhunska istarska vina naših renomiranih vinara: Coronica, Kozlović, Benvenuti, Cuj, Prelac, Franković, itd. Kućna vina konobe su istarska malvazija i teran brenda INISTRIA.



Preukusna pizza Gourmet čiji su sastojici salsa, tagliata od ramsteka - meso od boškarina odležano 50 dana, mozzarella, mozzarella di Bufala, rukola, maslinovo ulje, Grana Padano, cherry rajčice, masline i puno ljubavi pružila nam je cijeli spektar okusa. Vidjevši i ostale pizze (Vege, Istriana, Chef, Fantazia,…) koje su jeli gosti u konobi smatramo koju god da odaberete nećete pogriješiti.



S obzirom da je meso na pizzi osvojilo naša nepca tagliati od ramsteka nismo mogle odoljeti. Vrhunski pripremljeno meso od boškarina doslovno se topilo u ustima, a dekoracija na tanjuru samo je pridonijela da užitak bude potpun. Mekano i sočno meso odležano 65 dana upotpunilo je povrće na žaru sa sezamom. Povrće je bilo odlično pripremljeno zadržalo je sav okus i teksturu. Tagliata je definitivno naša slasna preporuka.



Jedinstveni doživljaj na kraju posebne gourmet večeri bila je čokoladna torta od crne i bijele čokolade, koja je bila servirana uz šumsko voće, sol od terana, Mate maslinovo ulje od naranče te peperoncino. Interesantniju tortu koja je zaokružila večer ispunjenu okusima koji se ne zaboravljaju odavno nismo jele.



Konoba nas je impresionirala i posjetile smo ju više puta, tako da smo probale i njihov lagani oreo desert poslužen u čaši, kao i tiramisu doista fantastičnog okusa.



Oduševilo nas je sve vezano za ovaj gurmanski hram: sjajno uređen interijer prepun ugode, specijaliteti posebnih okusa, izuzetno ljubazno osoblje, kvalitetna i brza usluga. Posjetom konobi Gourmet koja ostavlja doista nestvaran dojam, postale smo bogatije za jedan potpuno novi gourmet doživljaj hrane koji se ne zaboravlja. Kao takva, konoba Gourmet ima našu iskrenu preporuku. Sigurne smo da će razmaziti Vaša (kao i naša) osjetila. Do sljedećeg gourmet susreta…




Ostvareni bodovi: 20/21

lokacija …………………… 3/3

ambijent …………………... 3/3

ponuda …………………... 2,5/3

osoblje …………………....... 3/3

okus jela ……………………. 3/3

dekoracija jela …………….... 3/3

cijena ……………………… 2,5/3


Konoba Gourmet, Villa Vilola

Umaška 2 a, 52475 Zambratija

Mob.: 099 570 8608

Instagram: konoba_gourmet_vilola

Facebook: Konoba Gourmet - Vilola

Radno vrijeme: pon - ned od 13 do 23 h


Pratite nas :)


313 views0 comments
bottom of page