top of page
Search
  • kritosa

Konoba kod Kristijana, Novigrad

Updated: Sep 27, 2019

Jedinstvena škrinjica savršenih i moćnih okusa i mirisa




Konoba je smještena u tipičnoj novigradskoj uličici koja odiše mirom i mediteranskim šarmom. Nosi ime po Kristijanu, domaćinu i glavnom chefu. Upravo on sprema savršene delicije, prvenstveno na žaru poput ribe ili bifteka Tabasco.

Ime konobe se mjenjalo (ex Tabasco), no lokacija i kvaliteta nikada.

Kako bi u ljetnim mjesecima mogli guštati u tom jedinstvenom ambijentu te delicijama chefa Kristijana vrata konobe otvorena su svaki dan.




U ovoj konobi okusi su zaista jedinstveni i upravo to je ono što je izdvaja iz mase. Koje god jelo odabrali bila to pašta sa škampima zaista savršenog okusa, biftek po Vašem izboru, lignje na žaru ili neka riba na roštilju ostavit će Vas bez daha.







Ovaj put odlučile smo se za riblji meni. Za predjelo guštale smo u svim okusima i mirisima Jadranskog mora. Poslužen nam je Riblji miks ( tartar od tune, marinirane kozice, inćuni, sardoni, bakalar, sirovi kvarnerski škampi i pašteta od mješane ribe) te topli kruh sa roštilja i maslinovo ulje iz domaće proizvodnje.




Kako konoba nudi svježe kvarnerske škampe nismo mogle odoljeti. Po preporuci domaćina kušale smo škampe iz Brseča na buzaru. Uz fantastičnu buzaru servirana nam je fina tjestenina (bavette).




Za desert imali su u ponudi palačinke s raznim nadjevima poput čokolade, marmelade i oraha koje kako kažu njihovi gosti vole te rado naručju. Jedna posebnost ove konobe je i sladoled s maslinovim uljem. A možete kušati i njihov sorbetto. Mi smo u ovom slučaju desert odlučile zamijeniti finim teraninom od Sinkovića.





Moramo naglasiti da domaćin ima vlastitu uljaru te je ulje "Al torcio" odlične kvalitete. Njegovo maslinovo ulje odlikuju mnoge karakteristike koje ovo ulje čine prigodnim za upotrebu u raznim jelima, a posebno se slaže sa salatama, ribom i povrćem. U svakom jelu doprinosi stvaranju složenih mediteranskih okusa.




Toplo Vam preporučujemo da i vi otkrijete ovu skrivenu škrinjicu i njeno blago - zaista savršene, moćne te prije svega jedinstvene okuse i mirise.




Ostvareni bodovi: 9.7/10


* lokacija .............. 10/10

* ambijent ............ 9.5/10

* osoblje ................. 9/10

* ponuda ................. 9/10

* cijena .................. 10/10

* okus hrane ......… 10/10

* dekoracija jela …. 10/10

* petfriendly ........... 10/10



Konoba Kod Kristijana

Bolnička 8, 52466 Novigrad

tel.: 052 757 476

Radno vrijeme: 12:00 -15:00, 18:00 - 22:00

73 views0 comments
bottom of page