top of page
Search
  • kritosa

KONOBA MORGAN, BRTONIGLA

Updated: Oct 17, 2019


Bajkovita gastro destinacija za hedonizam svih osjetila



Konoba Morgan nalazi se na izuzetno dobroj lokaciji, nedaleko Brtonigle. Smještena na brežuljku sa kojeg se pruža impresivan pogled na slikoviti istarski pejzaž, vinograde, maslinike i more, definitivno je mjesto koje u svako godišnje doba ima svoje čari.





Fantastična terasa očarati će Vas na prvu. Na prostranoj otvorenoj terasi nalazi se i bar, što je gostima vrlo interesantno.



Unutrašnjost konobe, uređena s posebnom pažnjom pruža iznimno ugodan doživljaj.

Topao ambijent savršeno odgovara Bogom danoj lokaciji konobe te ostavlja dojam bajkovite gastro destinacije za opuštanje i čisti hedonizam svih osjetila.



Otkako je otvorena ( 2009. godine ) na dobrom je glasu. Nedugo nakon što su domaćini Darinka i Joško otvorili vrata konobe zahvaljujući vrhunskoj kvaliteti i ljubaznosti osoblja konoba Morgan našla se među najpopularnijim konobama u Istri, a i šire. Dobar glas se daleko čuje, tako Morgana nalazimo u brojnim hrvatskim i međunarodnim eno - gastronomskim vodičima.



Danas su vodstvo prepustili sinu Marku i kćerki Ani, koje zaista ovim putem moramo pohvaliti. Njihov se veliki trud i konstantni rad definitivno prepoznaju u svim segmentima.

Nesvakidašnji jelovnik inspiriran je gastronomskom tradicijom, raspoloživim lokalnim sezonskim namirnicama, duhom Istre te putovanjima.



U jelovniku nalazimo razna hladna predjela poput selekcije sireva ( Italija, Francuska, Hrvatska), carpaccia od gušće jetre, istarskog pršuta i ostala predjela. Od juha bi izdvojili lovačku juhu te fine dnevne juhe od sezonskih namirnica. Tjestenina sa tartufom, sezonska fritaja, njoki sa srnom, sezonski rižoto samo su neka topla predjela za koje smo sigurne da će Vas oduševiti. American black angus T-bone steak, biftek s tartufom, fiorentina steak mesni su specijaliteti koji se poslužuju za glavno jelo. Što se tiče deserta naša preporuka je čokoladni souffle s tartufom, a u ponudi nalazimo i razne dnevne domaće kolače.



U izdašnoj vinskoj karti nalazimo domaća i strana vina koja zadovoljavaju svačiji ukus. Vinsku kartu prvenstveno krase istarska vina renomiranih vinara Kozlović, Benvenuti, Coronica, Prelac, Franković, Cattunar, Meneghetti, Veralda, Clai, Roxanich i ostalih.




Također, nalazimo i sjajne etikete stranih vina poput Villa Antinori (Italija), Domaine Laroche (Francuska), Dr. Loosen (Njemačka) te ostala kvalitetna vina.



Zamamni mirisi širili su se konobom. Susretljiv domaćin Marko otpratio nas je do stola.



Na samom početku uzbudljivog gastro putovanja ispunjenog okusima i mirisima neodoljivih delicija poslužen nam je osvježavajući pjenušac Stella (vina Franković).




Zatim je stigao pozdrav iz kuhinje - specifične mostarde zanimljivih okusa dunje, smokve, luka i paprike, našla se tu i fina domaća skuta iz obližnjih Grobica te domaća pašteta od pilećih jetrica.



Uz cijenjenu svježu istarsku malvaziju Meneghetti (2018. god.) posluženo nam je hladno predjelo: carpaccio, hladna tagliata, battuta od angusa - prava poslastica za nepce zaokružena maceriranim peršinom i hrenom. Nepca su mazile vrhunske kombinacije okusa.



Ovo gastro putovanje koje osjetila ne zaboravljaju nastavilo se toplom juhom od koromača zaista raskošnog okusa. Uz juhu ugodno iznenađenje za nepce bilo je i izvrsno vino Pošip sa Korčule.



Dok smo guštale u finom korčulanskom pošipu posluženi su nam tortelini sa gušćom jetrom i ravioli punjeni patkom, kao toplo predjelo.



Zatim je uslijedilo jelo vrlo interesantnog okusa, koje se odlično sljubilo s vinom koje očarava okusom i mirisom momjanskim muškatom Kozlović – foie gras sa medom, muškatom i breskvama.





Za glavno jelo ljubazni domaćin poslužio nam je teleći obraz sa domaćim njokima od buče te dodatno usrećio naše nepce crnim vinom Barbaresco (1997. godina) iz poznate talijanske vinske regije Piemonte.



Za kraj putovanja kroz nezaboravne okuse i mirise pravi doživljaj za sva osjetila, zavodljivi spoj čokolade i tartufa. Desert koji zagarantirano osvaja sva srca – čokoladni souffle s tartufom.



Domaćin je pažljivo birao koja vina poslužiti uz navedena jela, kako bi svaki gutljaj vina istaknuo baš ono najbolje u pojedinom jelu.


Tko bi mogao odoljeti ovakvom gastro hedonizmu?



Ova bajkovita gastro destinacija za hedonizam svih osjetila svakako je mjesto na koje ćemo se ponovno vrlo rado vratiti.

Pozivamo Vas da i Vi posjetite konobu Morgan - pravi gastro raj gdje i najzahtjevniji gurmani te ljubitelji finih vina mogu doći na svoje.





Ostvareni bodovi: 20/21

· lokacija ……… 3/3

· ambijent ……... 3/3

· osoblje ………. 3/3

· cijena …....… 2,5/3

· ponuda …….. 2,5/3

· okus hrane …… 3/3

· dekoracija ……. 3/3



Do sljedećeg susreta...




Konoba Morgan

Bracanija 1, 52474 Brtonigla

Tel.: 052 774 520

Facebook: konoba Morgan

Radno vrijeme:

pon - ned 12:00 - 22:00, utorkom zatvoreno



288 views0 comments
bottom of page