top of page
Search
  • kritosa

KONOBA - PIZZERIA AQUARIUS

Updated: Sep 28, 2019



Pamte se prvi poljupci, ali i prve pizze.

Aquarius je prva pizzeria otvorena na području Buja davne 1988. godine. Kao malim djevojčicama odlazak u Aquarius bio nam je pravi doživljaj, bili su to gušti koje pamtimo i danas. Sjećamo se, obavezno je bilo da sjednemo za stol kraj akvarija sa ribicama, a miris i okus tih pizza se ne zaboravlja,… jednom riječju sreća.



Ništa manje nismo uživale ni prilikom zadnjeg posjeta. Domaćini ponosni na tradiciju poslovanja i danas nude kvalitetne pizze iz krušne peći te hranu zaista odličnog okusa.

Domaće je domaće - uvijek ima prednost i daje više, upravo zato hrana kod njih ima odličan okus jer pri pripremi koriste samo najbolje: domaće namirnice, povrće od lokalnih OPG - ova, istarsko maslinovo ulje, meso lokalnog ili hrvatskog porijekla, brašno od kojeg stvaraju domaći kruh, tjesteninu i pizze proizvode sami, a kako bi cijela priča bila potpuna i zaokružili se autohtoni istarski okusi u ponudu su uvrstili vlastita vina Vorić.



Konoba - pizzeria Aquarius zaista ima impresivan jelovnik, a gastronomska ponuda zasniva se na specijalitetima istarske kuhinje.

U svakodnevnoj ponudi imaju veliki izbor pizza po čemu su i poznati jer njihove su pizze ukusne i hvaljene kako sa strane gostiju tako i sa strane kulinarskih stručnjaka. Nude pizze sa svježom mozzarellom (fior di latte): pizza Bufala, pizza Paesana, pizza Tartufi, pizza Pescatora i druge te zanimljiv izbor klasičnih pizza: pizza Aquarius, pizza Istriana, pizza Gustosa, pizza Bianca i druge. No ukoliko želite probati i malo drukčiju pizzu za Vas pripremaju i integralno tijesto od pira.




Sočna i bogata sastojcima (rajčica, svježa mozzarella fior di latte, rukola iz vrta, salama od boškarina, ljuske parmezana, origano, maslina) pizza Boškarin bila je naš izbor.



Svoju su ponudu obogatili i tradicionalnim istarskim jelima počevši od hladnog predjela do deserta s notom Istre. Od hladnih predjela izdvojili bi istarski pjat – miješane suhomesnate delicije, dok za toplo predjelo tu je prava domaća istarska manešta.

Domaća tradicionalna tjestenina neizostavan je dio ponude svakog renomiranog istarskog restorana odnosno konobe. Fuže, njoke, pljukance i raviole punjene sirom stvaraju sami te ih sljubljuju sa raznim umacima od mesa, ribe, divljih gljiva ili tartufa. Tako u Aquariusu možete guštati u fužima s jadranskim kozicama, pljukancima s divljim gljivama, raviolima s crvenim radićem i drugoj finoj tjestenini.

Mi smo po preporuci domaćina kušale pljukance sa šugom od domaće kokoške. Moramo napomenuti da se zaista dugo nismo susrele sa tako ukusnim pljukancima.



Spremaju božanstvenu tjesteninu, ali to je pravo mjesto za Vas i ukoliko poželite pojesti dobar rižoto s crvenim radićem ili onaj s divljim gljivama ili pak s jadranskim kozicama.

Osim što su vrhunski majstori za pizze, pravi su gastro majstori za slasna jela sa žara.




Izbor je raznolik: teleći kotlet s restanim krumpirom, ramstek s prlogom, istarski medaljoni s raviolima punjenim sirom, burger od boškarina, rib – eye, t- bone, plata Aquarius za 2 osobe…sigurni smo da ćete i Vi pronaći svoje omiljeno mesno jelo.

Naš favorit je bio mekan i sočan T-bone odrezak uz koji su nam poslužili prženi domaći krumpir.



Mnoge konobe imaju u ponudi T-bone steak, ali ovaj je definitivno nadmašio sva očekivanja. Kako bi doživljaj nezaboravnih okusa bio potpun nakon nevjerojatnog T- bone steaka poslužen nam je i neizbježan desert.




Za desert odabrale smo sladoled od vanilije s teranom i bobičastim voćem te sladoled tortu od crne čokolade i pistacia.






Od polja do stola njihov je glavni adut i upravo im se zato gosti radno vraćaju.

Konoba – pizzera Aquarius u ugodnom ambijentu nudi raznovrsnu gastro ponudu, vrhunski pripremljena jela od probranih, kvalitetnih domaćih namirnica te kao takva ima našu iskrenu preporuku. Dobar tek!!!




Ostvareni bodovi: 17/21


* lokacija ............… 2,5/3

* ambijent ............... 3/3

* osoblje .........…….. 1/3

* ponuda .................. 3/3

* cijena ...............… 2,5/3

* okus hrane ......…... 3/3

* dekoracija jela ...…. 2/3


Konoba – pizzeria Aquarius

Digitronska 14, 52460 Buje

Tel.: 052 773 417

Rano vrijeme: ponedjeljkom zatvoreno

Utorak – petak: 11:00 – 23:00

Subota, nedjeja, blagdani:

12:00 – 23:00 h

Web: www.aquariusbuje.com

240 views0 comments
bottom of page