top of page
Search
  • kritosa

KONOBA - PIZZERIA CA'NOVA, BABIĆI

Updated: Feb 8, 2020


Destinacija gdje zanosni okusi pružaju potpuni gourmet doživljaj



Konoba - pizzeria Ca'nova nalazi se u Babićima kraj Umaga. Ca'nova je originalno uređeno mjesto s tradicijom poslovanja od davne 1952. godine. Uređeni interijer u istarskom stilu prostire se kroz 3 sale na 90 unutarnjih sjedećih mjesta, što pruža dovoljno prostora za proslave raznih svečanosti. U toplijim danima na raspolaganju je i prostrana terasa kapaciteta 120 osoba te vanjski prostor gdje Vaša djeca mogu uživati u igri i druženju.



Ponuda je raznolika, ovdje će svatko pronaći svoj omiljeni zalogaj uz zanimljiv izbor hladnih i toplih predjela, mesnih jela, ribljih jela, pizza i deserata. Od hladnih predjela izdvojile bi carpacio od boškarina i riblje predjelo. Što se tiče jela na žlicu uz tradicionalnu istarsku mineštru svakako moramo spomenuti da u ponudi imaju i vrlo hvaljenu juhu od škampi. Ca'nova nudi doista širok izbor toplih predjela: tradicionalnu istarsku tjesteninu (fuži, njoki, pljukanci, rezanci i ravioli), rižoto, fritaju i jakobove kapice. Naglasak bi stavile na domaće fuže s tartufima te rižoto od tartufa i škampi.



Mesna jela sa žara pripremaju na kaminu u sali pred gostima, a u toplijim danima na kaminu koji se nalazi ispred konobe. Iz ponude se svakako izdvaja mesni pladanj Ca'nova (ombolo, kobasice, punjena vješalica, tagliata od ramsteka) i pikarin punjen sa pancetom i sirom. Jadranske lignje, škampi na žaru ili buzaru, riblja plata Adria samo su neka od primamljivih ribljih specijaliteta koja nalazimo u jelovniku. U ponudi jela nalazimo i pizze koje na sam spomen poželimo probati. Naš odabir bile bi pizze CHEFF ( rajčica, sir, miješane gljive, šparoge, pršut parmezan) i BABIĆI (rajčica, sir, šunka, gljive, artičoke, panceta, pikantna salama). Pizze smo lani kušale te ih pamtimo po jako dobrom okusu.



Ljubazan konobar Kristijan, koji zaslužuje same pohvale smjestio nas je za stol do kamina,

a prije hladnog predjela preporučio nam je bijelo pjenušavo vino Campo (vina Fiore).

Na drvenoj dasci servirani su nam istarski pršut, istarska panceta, ovčji sir, kozji sir, a uz istarske delicije poslužen nam je fini topli domaći kruh i maslinovo ulje Ca'nova. Istinski smo uživale u svakom zalogaju. Od vina izabrale smo jednu od omiljenih malvazija, svježu, nepcu ugodnu Veraldinu Xtrianu.



Za toplo predjelo po preporuci simpatičnog konobara Kristijana kušale smo pljukance sa škampima i gljivama te rezance sa škampima. Oba jela bila su izuzetno ukusna te vrlo bogata škampima. Moramo napomenuti da su porcije na fotografiji smanjene.





Uz glavno jelo, pržene jadranske lignje i file orade Kristijan nam je preporučio malvaziju Coronica. Uz lignje doista fantastičnog okusa poslužen nam je tartar umak, a kao prilog odabrale smo pečeni krumpir. File orade bio je preliven božanstvenim umakom od crnih maslina, kapara i cherry rajčica, što rijetko susrećemo. Kao prilog uz file poslužena je blitva s krumpirom. Porcije na fotografiji su smanjene.





Nakon glavnog jela prije deserta kratko smo predahnule uz Veraldinu orange malvaziju - spektakularnu Ambru.



Za desert smo prihvatile preporuku konobara, novi desert kuće - sladoled od terana i sladoled od smokve. Nismo pogriješile što smo poslušale Kristijana. Sladoled kremastog okusa i teksture koja podsjeća na mousse također nas je oduševio okusom kao i sva prethodna jela.



Ukoliko gourmet doživljaju hrane koji Ca'nova pruža (veliko hvala i pohvale kuhinji) pridodamo vrhunska vina na koja se Istra ponosi možemo zaključiti da smo se zaista potpuno prepustile užitku u zanosnim okusima. Ljubazno i susretljivo osoblje, autentičnost samog objekta te vrlo ukusna jela ono je što V(n)am ostaje u sjećanju nakon posjeta Ca'novi.





Ostvareni bodovi: 19/21

lokacija ……………. 2/3

ambijent ………...…. 3/3

ponuda ……………... 3/3

osoblje …………........ 3/3

okus jela ……….……. 3/3

dekoracija jela …..... 2,5/3

cijena ……………..... 2,5/3


Naši su bodovi smjernice sa stajališta gosta što poboljšati kako bi cjelokupna usluga bila što kvalitetnija.


Konoba - pizzeria Ca'nova

Babići 12, 52470 Umag

Tel.: 052 756 141

Instagram: canova_babici

Facebook: Ca'nova Babići

Radno vrijeme: ponedjeljak zatvoreno

utorak - petak od 15 do 22 h

subota - nedjelja 12 – 22 h


Pratite nas :)



253 views0 comments
bottom of page