top of page
Search
  • kritosa

Konoba Rustica, Marija na Krasu

Updated: Sep 27, 2019



Istarska konoba s dušom koja osvaja na prvu i zauvijek




Konoba je smještena uz glavnu cestu, te ju je lako za pronaći. Mi smo stigle nešto prije 19h, i već je bila dobro popunjena. Preporuka-rezervirati stol. Konoba je otvorena unazad 6 godina, te ima veliki broj stalnih gostiju, pogotovo obitelji s djecom.

Ambijent odiše istarskim rustikalnim stilom, kamin unutar konobe, bačve i masline vani, te puno detalja u istarskom stilu, kako i priliči tipičnoj istarskoj konobi. Opuštena atmosfera tokom cijele večeri, uz ugodnu hrvatsku glazbu u podlozi. Osoblje uredno, uslužno,

i spremno svakom gostu posvetiti se i u najvećoj gužvi. Konoba ima 180 sjedećih mjesta ljeti, dok zimi 11 stolova u unutarnjem prostoru. Pogodna je za organizaciju raznih svečanosti, od rođendana, krštenja pa sve do vjenčanja.




Domaćini se trude doseći visoki standard, te nude visokokvalitetne namirnice. Na stolu se nalaze čak 3 maslinova ulja, lokalno domaće, te 2 koja su osvojila medalje Mate (riba) i Buščina (meso, ali ide uz sve). Pršut od lokalnog OPG-a, pravi istarski autohtoni, odiše mirisom i okusom. Riba isključivo divlja, i svježe školjke, te neizostavni Kvarnerski škampi.







Meso vrhunske kvalitete odležano u posebnoj komori za suho zrenje mesa, za mesne gurmane tu će se naći izvrsni T-bone steak odležan 75 dana.




U ponudi su istarski ravioli, fuži, njoki i pljukanci, sa raznim umacima. Zaista svatko može pronaći nešto za sebe te će tako i ljubitelji pizza doći na svoje - veliki izbor pizza fantastičnog okusa.




U ponudi su najbolja istarska vina.

Večera nam je bila poslužena u četiri slijeda. Za hladno predjelo serviran nam je istarski pijat savršenih okusa i mirisa ( domaći istarski pršut, istarske kobasice, panceta, istarski sir i sir s listićima tartufa).




Zatim kao toplo predjelo božanstveni fuži s tartufima. Fuži su tradicionalna istarska tjestenina koja se odlično sljubljuje s tartufima, ali može i sa divljači.





Pljukanci su bili posluženi s pršutom i divljim šparugama i to nas je oduševilo. U ponudi imaju i sa umakom od kokoške ili 4 vrste sira.




Pazite sad-glavno jelo!!! Njegovo veličanstvo zadovoljiti će i najzahtjevnije gurmane. Moćni i sočni RIB-EYE STEAK sa jedinstvenim umakom od tartufa te svježe naribanim tartufom.

Prilog: povrće na žaru, domaći krumpir, krumpir s pancetom iz pećnice.




Kao što znamo bez dobrog deserta nema savršene večere. Nakon što nas je glavno jelo ostavilo bez daha poslužen nam je oreo cake. Fantazija... oreo, nutella, mascarpone, šumsko voće i šlag.




Tokom večeri širili su se mirisi prave istarske kuhinje, prednjači definitivno miris opojnog tartufa, te drugih vrhunsko spremljenih delicija, po čemu je ova konoba prepoznatljiva. Ponosni su nositelji dva priznanja za njihov rad, trud i upornost, a to su:

-"IZVORNI TARTUF"-"TARTUFO VERO"

Klub kvalitetnih restorana i konoba iz začarane zone tartufa koji se umješno, pravilno i iskreno ophode s tartufom i gostom.

-"BOŠKARIN" - vrhunski restorani koji poslužuju meso boškarina po najvišim gastronomskim standardima.

Prema Tripadvisoru u 2016. godini bili su prvi u konkurenciji vrhunskih restorana.




Trebate li još razloga da ih posjetite i zabilježite ljubav na malo drugačiji način, pošto ljubav putuje kroz želudac?!



Ostvareni bodovi: 9,9/10


* lokacija ............... 9.5/10

* ambijent .............. 10/10

* osoblje ................ 10/10

* ponuda ................ 10/10

* cijena .................. 9.5/10

* okus hrane ........... 10/10

* dekoracija jela ...... 10/10

* petfriendly ............. 10/10


Konoba Rustica

Marija na Krasu 41, 52470 Umag

Radno vrijeme: 12:00 - 23:00

tel.: 052 732 053


162 views0 comments
bottom of page