top of page
Search
  • kritosa

Konoba Sveti Ivan, Buzet



Prvi vikend u studenom posjetile smo poznati buzetski Festival istarskih tartufa na kojem je svoju gastronomsku ponudu predstavila i lokalna konoba Sveti Ivan. Nedugo nakon vikenda ispunjenog mirisima i okusima dragulja istarske gastronomije te ostalih autohtonih delicija evo nas ponovno u gradu tartufa - Buzetu. Put nas je odveo u obližnje naselje Sveti Ivan, gdje se nalazi naše gastro odredište, konoba istoimenog naziva.



Glavni aduti konobe Sveti Ivan svakako su lijepo uređen interijer i odlična hrana, posebno ručno rađena tjestenina. Unutrašnjost konobe uređena je u rustikalnom stilu istarskog kraja, s čak dva kamina koji prostoru daju poseban ugođaj tradicionalnog ambijenta. Sitni detalji poput prirodnog cvijeća ambijent čine još posebnijim.




Konoba Sveti Ivan mjesto je susreta jedinstvenih istarskih okusa i mirisa. Ponuda sadrži hladna predjela, juhe i maneštre, topla predjela, glavna jela na bazi mesa, salate, pizze te deserte.



Od hladnih predjela izdvojili bi istarski pršut i sir s tartufima. Za ljubitelje jela na žlicu u ponudu su uvrstili juhu od vrganja i maneštru sa bobićima (poznato istarsko jelo). Za toplo predjelo svakako vrijedi kušati domaću istarsku tjesteninu sa bijelim ili crnim tartufima te hvaljeni rižoto sa povrćem ili vrganjima.



Kao glavno jelo izdvojili bi ombolo i kobasice ili biftek sa bijelim tartufima. Jelovnik krasi i veliki izbor pizza iz krušne peći. Zaintrigirala nas je pizza Sveti Ivan koju ćemo svakako kušati prilikom sljedećeg posjeta. Sastojci pizze su: pelati, sir, kobasice, panceta, vrganji, gljive i pršut. Domaćini svakodnevno u ponudu uvrštavaju i marende po pristupačnim cijenama.



Za toplo predjelo odabrale smo domaće istarske fuže sa svježim bijelim tartufima te tradicionalne raviole sa sirom i pršutom. Tjestenina je bila zaista ukusna te savršeno kuhana.





Izbor za glavno jelo bila je mekana i sočna tagliata s acettom balsamicom i listićima parmezana na posteljici od rukole. Kao prilog odabrale smo ukusan krumpir te miješanu salatu koja je upotpunila glavno jelo. Poslužen nam je i fini domaći kruh.





Jedini minus ovog ručka bio je desert - Cremalat torta Blanc satin, koja nam je poslužena zaleđena.



Konoba Sveti Ivan idealno je mjesto za svakodnevno uživanje. Tradicionalna istarska gastronomija nit je vodilja konobe s dugom tradicijom poslovanja te s velikim potencijalom za daljnji napredak.





Ostvareni bodovi: 16,5/21

· lokacija ………… 2/3

· ambijent ………... 3/3

· okus jela ……… 2,5/3

· cijena …………. 2,5/3

· ponuda ………... 2,5/3

· dekoracija jela ….. 2/3

· osoblje ………….. 2/3



Konoba Sveti Ivan

Sveti Ivan 19, 52420 Buzet

Tel.: 052 662 898

Instagram: konoba_sveti_ivan

Facebook: Konoba Sveti Ivan

Radno vrijeme: 08:00 - 21:00

nedjeljom zatvoreno

90 views0 comments
bottom of page