top of page
Search
  • kritosa

Konoba Terra rossa, Petrovija

Updated: Sep 27, 2019


Doživite čaroliju Istarske idile







Vozeći se cestom prema Umagu, u mjestu Petrovija, ugledale smo oznaku konoba „Terra rossa“. A kako smo uvijek za nešto novo, nešto drukčije, tako nas je i taj naziv zaintrigirao, te smo ovu večer odlučile provesti u „Terra Rossi“.






Već sa dolazak na veliko imanje jako nas je impresioniralo, gdje je okoliš jako uređen, prostran parking, a sam interijer u kojem je i kamin podsjeća na prave stare istarske konobe, te se osjeti duh Istre, duh terre magice.





Domaćin Robi nas je srdačno dočekao i proveo kroz svoju konobu, te kroz zeleni vrt u kojem prevladava začinsko bilje koje daje posebnu notu svakom jelu.

Konoba se prostire na 60 unutarnjih sjedećih mjesta, i 60 vanjskih, na terasi, što pruža dovoljno prostora za proslave raznih svečanosti, a da bi i Vaša djeca uživala u igri i druženju postoji i prostor s ljuljačkama i toboganima. No ukoliko povedete i Vašeg psa, znajte da tu ima mjesta i za njega! U sklupu konobe nalazi se i mala sala, za 10-ak ljudi, ako poželite intimnije druženje s Vašim prijateljima ili poslovnim suradnicima. A ukoliko Vam se sjeverozapadna Istra dojmila, te poželite i prenoćiti, i odmoriti od užurbanog života, Vaš mir osiguran je 10-ak km dalje, u mjestu Fiorini, gdje domaćini nude apartman i smještaj u koji ste uvijek dobrodošli.




Uz jelovnik nalazi se i dnevni meni, jako zanimljivog sadržaja, a i cijene su maksimalno prihvatljive za svačiji džep. U ponudi su vina Laguna, Franković, Kozlović, Degrassi, Cuj, Fiore, uglavnom sva lokalna vina. Kako se trude da sve bude u istarskom stilu, tako nude aperitive (medica, orahovac, teranino), kobasice, ombolo, pršut, panceta, panirani sardoni, teleći obrazi s palentom koji se kuhaju 6 sati, neizostavni fuži, njoki i pljukanci s šugom od divljači, te umacima od ribe. Naravno, posebno moramo istaknuti istarsku maneštru, kroz koju će Vas okus vratiti u djetinstvo i u kuhinju Vaše none. Specijalitet kuće je definitivno biftek Terra rossa sa slatkom gorgonzolom. U ponudi imaju i francusku selekciju sireva te tagliatelle s kozicama-pepperoncinom-pistaciom. A od slatkoga tu se izdvaja sladoled od vanilije s crnom čokoladom i maslinovim uljem, nektarine s sladoledom od vanilije i muškatom.





Naša večera započela je menijem od 4 slijeda i desertom. Za hladno predjelo poslužena nam je slatka dobro rashlađena sočna dinja i pršut, te talijanska jednostavnost kojoj se ne može odoljeti-caprese salata i ljetna salata (riža, povrće).





Kao toplo predjelo servirana nam je domaća tjestenina s božanstvenim pesto genovese umakom s najsvježijim bosiljkom, te složenac od palačinki i povrća.









Za glavno jelo uživale smo u njegovom visočanstvu ramsteku na engleski i odojku u mlijeku, koji smo po prvi puta probale na takav način.





A za kraj naše spontane avanture servirana nam je rolana domaća čokoladna rapsodija. Što reći nego da ćemo se definitivno opet vratiti, i uživati u domaćim okusima tradicijske istarske kuhinje.

Konoba Terra Rossa ispunila je naša očekivanja, i pružila nam da u opuštenoj atmosferi uživamo u svim čarima istarske gastronomije i tradicije, gdje smo kroz hranu i vino osjetili duh Istre-duh terre rosse.




Ostvareni bodovi: 9,8/10


* lokacija .............. 10/10

* ambijent ............ 10/10

* osoblje .............. 10/10

* ponuda .............. 10/10

* cijena ................. 10/10

* okus hrane ......... 9.5/10

* dekoracija jela ....... 9/10

* petfriendly ............ 10/10



Konoba Terra rossa

Motovunska 33 a, Petrovija

52470 Umag

Radno vrijeme: 12:00-23:00

Mob.: 098 403 853


201 views0 comments
bottom of page