top of page
Search
  • kritosa

KONOBA VRH, VRH



Vrhunski sezonski okusi naše Istre



Konoba Vrh se nalazi u pitoresknom mjestu Vrh, na gotovo 400 metara nadmorske visine. Mjesto je idealno za otkrivanje prirodnih ljepota i kulinarskih delicija Istre. Ovdje možete odmoriti oči gledajući Alpe, Ćićariju, jezero Butonigu i ostale prekrasne pejzaže. U blizini konobe smješteni su popularni Karlić tartufi i najbolja vina buzeštine (vina Adriano Černeka), čije fantastične okuse i mirise možete guštati u ovoj autohtonoj istarskoj konobi.



Unutarnji prostor kapaciteta 40 osoba odiše šarmom i pozitivnom energijom. Tiha muzika i detalji čine ambijent specifičnim. S toplijim danima na raspolaganju je i vanjska terasa kapaciteta 50 osoba, koja se pretvara u oazu za opuštanje.



Konoba je ponosni nositelj oznake tartufo vero - izvorni tartuf. Ponuda je bazirana na svježim sezonskim tartufima (crnim i bijelim), mesu od boškarina, domaćoj tjestenini te pažljivo odabranim sezonskim namirnicama tipičnim za Istarsku županiju.



Doći u konobu, a ne probati domaće punjene fuže jednostavno će Vas lišiti jednog posebnog gastronomskog doživljaja. Ovdje možete kušati čak pet vrsta spomenutih fuža - punjeni pršutom i sirom, punjeni vrganjima i sirom, punjeni sa četiri vrste sira, punjeni koprivom i sirom (ljeti), a u sezoni šparoga pripremaju fuže punjene sa šparogama i sirom. Uz neodoljive punjene fuže, specijalitet kuće su i puževi Vrh, omotani istarskim pršutom. Konoba je idealna za manje grupe do 20 ljudi. Po prethodnoj najavi pripremaju jela pod pekom.



S obzirom da je mjesto Vrh poznato po pjenušavim vinima domaćini su nam poželjeli dobrodošlicu uz domaći istarski pjenušac. Puna košarica toplog domaćeg kruha ostavila nas je bez daha. Definitivno, ovo je najbolji kruh koji smo probale u posljednjih 20 godina. A kad kruh umočite u domaće maslinovo ulje.. vrijeme u konobi stane.



Za hladno predjelo istinski smo uživale u vrhunskim okusima Istre na jednom pijatu. Poslužene su nam domaće istarske delicije - pršut, kobasice, panceta, ovčji sir i sir s tartufima (Karlić tartufi). Okuse navedenih delicija moramo zaista pohvaliti, kvaliteta namirnica osjeti se pri prvom zalogaju.



Nestrpljivo smo čekale punjene fuže, za koje smo u više navrata čule samo riječi hvale.

Tris punjenih fuža opravdao je naša očekivanja. Servirani su nam domaći fuži punjeni pršutom i sirom, vrganjima i sirom te fuži punjeni sirom sa svježim naribanim crnim tartufom (Tuber melanosporum). Tijesto je bilo savršenog okusa, taman kuhano, dok je punjenje bilo bogato. Na ovalu uz fuže poslužena nam je i sočna tagliata od bifteka na rukoli.



Desert nas je ugodno iznenadio, na prvi pogled smo se zaljubile u čokoladni kolač s naribanim tartufom (Tuber melanosporum) i domaćim maslinovim uljem. Božanstvo okusa. Moramo napomenuti da je kolač bez glutena, a čokolada je visoke kvalitete. Sliku zanemarite (screenshot iz videa), jer slikanje nije dočekao :) Uz desert poslužen nam je muškat (vina Adriano Černeka), jedan od naših vinskih favorita. Iz ponude deserta svakako bi izdvojile i skutu u teranu sa sezonskim voćem.



Ovo mjesto posjećuju i vole gosti svih generacija, ali i nacija. Hrana je vrhunska, a porcije su obilne. Jednostavno… konoba Vrh jedna je od onih konoba gdje se osjećate kao da ste doma.

Malo mi za sriću triba…



Ostvareni bodovi: 17/21

lokacija …………….………2/3

ambijent ……………..… 2,5/3

ponuda ……………...…. 2,5/3

osoblje ……………….… 2,5/3

okus jela ……………….…. 3/3

dekoracija jela ……..….…. 2/3

cijena ………………..….. 2,5/3

Konoba Vrh, Vrh

Vrh 1, 52420 Buzet

Tel.: 052 667 123

Facebook: Konoba Vrh

Instagram: konobavrh

Radno vrijeme: pon zatvoreno

uto - ned od 13 do 22 h

Pratite nas :)





97 views0 comments
bottom of page