top of page
Search
  • kritosa

KONOBA ČOK, NOVIGRAD



Jedinstveni gastronomski užitak



Konoba Čok nalazi se na adresi Svetog Antona 2 u Novigradu. Sa sigurnošću možemo reći da je ovo jedna od najboljih istarskih pa čak i hrvatskih konoba koja poslužuje specijalitete od ribe i morskih plodova, što potvrđuju Michelinove preporuke, kako za protekle tri godine tako i za 2020. godinu. Čok u kolovozu ove godine s ponosom može proslaviti 20 godina uspješnog stvaranja gastronomskih delicija.



Tradicijom poslovanja brojnim gostima je ovo postalo nezaobilazno mjesto kad je u pitanju dobar obrok na bazi morskih delicija. Konobu posjećuju gosti iz svih krajeva svijeta, no najviše Austrijanci, Nijemci, Talijani i Rusi. Tako ovdje nalazimo i jelovnik na hrvatskom, talijanskom, slovenskom, njemačkom, engleskom, francuskom i ruskom jeziku. Osim po svojim jedinstvenim okusima i mirisima mora, konoba je poznata i po posebnoj atmosferi te zrači ugodom.



Tokom večeri uživale smo u najkvalitetnijim morskim specijalitetima. Na samom početku potpuni užitak za sva osjetila, božanstveni carpaccio od brancina te sirovi škampi fantastičnog okusa. Iskreno, bolji carpaccio od brancina još nismo probale. Osim savršenih okusa na tanjuru se našla i zanimljiva dekoracija - krema od skute, jagode te klice od graška.



Zatim nam je poslužen tartar od tune na posteljici od slanutka. Tartar je bio iznimno ukusan, a dekoracija nije izostala. Za hladno predjelo servirane su nam i sardele na savor u umaku od rajčice. Sardele na savor tradicionalno su istarsko jelo koje nažalost doista rijetko susrećemo u našim restoranima te su iste svakako veliki plus Čokove gastronomske ponude.




Za topla predjela u jelovniku stoji tjestenina s tartufima (crnim i bijelim), tjestenina ili rižoto s canestrellima, tjestenina s lubinom, crni rižoto sa sipama, tjestenina ili rižoto s plodovima mora te tjestenina ili rižoto sa škampima. Odlučile smo se za rižoto sa škampima, koji je bio solidnog okusa.



Kao glavno jelo u ponudi su ljuskari, mekušci i svježa riba sa žara, u pećnici, kuhana te u soli (orada, zubatac, škarpina, lubin, kovač, itd.). Od mesnih jela u jelovniku nalazimo biftek pripremljen na razne načine ( s vrganjima, s bijelim tartufima, s crnim tartufima, sa zelenim paprom te s jajetom).



Izbor glavnog jela prepustile smo domaćinima. Ugodno su nas iznenadili brancinom kuhanim na pari. Uz doista odličnog brancina posluženo nam je veoma ukusno povrće (mrkva i krumpir) također kuhano na pari. Ribu i povrće dodatno smo začinile samo s cijenjenim istarskim maslinovim uljem.



Na kraju večere red je došao na deserte bez kojih nijedan obrok nije potpun. Domaćini su nam preporučili da probamo dva različita deserta koje je domaćica sama pripremila, što naravno nismo odbile :) Kušale smo tiramisu neodoljivog okusa te jako fini kolač sa smokvama i kremom od skute.




Kod Čoka nas je gotovo sve oduševilo pa čak i prekrasne Italesse čase. Od sjajnih jela posluženih tokom večeri najviše su nas impresionirali izvrstan carpaccio od brancina te melem za nepce tiramisu poslužen u čaši. Konoba Čok pružila nam je jedinstveni gastronomski užitak te stoga ubuduće ima našu iskrenu preporuku.




Ostvareni bodovi: 20/21

lokacija …………………… 2,5/3

ambijent ………………...….. 3/3

ponuda …………………….... 3/3

osoblje ……………...…....... 2,5/3

okus jela ……………….….…. 3/3

dekoracija jela ……….…….... 3/3

cijena …………………….…… 3/3

Konoba Čok

Svetog Antona 2

52466 Novigrad

Tel: 052 757 643

Pratite nas :)


127 views0 comments
bottom of page