top of page
Search
  • kritosa

PAZIN ZAPAD restaurant, coffee & wine bar


Spektakl okusa, ugođaja i glazbe



Wow! Novootvoreni PAZIN ZAPAD restaurant, coffee & wine bar impresivan je u svakom pogledu, a ono što ga izdvaja iz mase već na samom početku rada je doživljaj jednog potpuno novog eno gastronomskog iskustva u srcu Istre, srcu Terre Magice.

Nalazi se u sklopu benzinske postaje Etradex, gdje je potpuno preuređen svima poznati prostor, u koji se nekad redovito vikendom odlazilo na pizzu nakon izlaska. Objekt između ostalog karakterizira lijepo uređen ambijent i posvećenost detaljima, a cjelokupan ugođaj upotpunjuje moderna glazba.




Ponuda je specifična. U jelovniku koji se sastoji od hladnih predjela, toplih predjela, juha, glavnih jela, burgera, panina, salata, priloga, jela pod nazivom ča je sigurno je sigurno, pizza te slastica nalazimo nesvakidašnje kulinarske kreacije. Od ponedjeljka do subote u ponudi su fine marende po pristupačnim cijenama, koje možete naručiti unaprijed i čekat će vas spremne. Cijene? Ovdje za pristojnu cijenu možete pojesti jako dobro. Pizze već od 35 kuna, BBQ rebarca za samo 60 kuna, mesna plata za 75 kuna, itd.



Svakako moramo pohvaliti pažljivo biranu vinsku kartu, koja obuhvaća preko 60 zaista prestižnih etiketa domaćih i stranih vina ( od Istre do Novog Zelanda ). Također, pohvalno je što se većina vina poslužuje i na čaše … vinoljupci, vidimo vam osmijeh na licu :)



Elegantni mjehurići pjenušca Brut (Šember vina) bili su savršen uvod u iznenađujuće kombinacije okusa hladnog predjela, koje nam je preporučio domaćin ( vrhunski sommelier spreman u svakom trenutku pomoći vam oko odabira vina ).Teleći tartar spremljen na poseban način s domaćom majonezom, gorušicom, suhim smokvama, čvarcima te miješanim sjemenkama pruža nepcu doživljaj novog okusa.



Ugodno nas je iznenadilo lagano hladno predjelo, carpaccio od tikvica čiji su sastojci Grana Padano, domaći istarski škripavac, tostirane bučine sjemenke te bučino ulje. Jednostavno, a izvrsno jelo s kojim se još nismo susrele u istarskim restoranima.



Uz Coronicinu malvaziju za toplo predjelo kušale smo izrazito ukusnu parmigianu di melanzane, koja nas je odmah posjetila na fine talijanske okuse. Uživale smo u svakom zalogaju.



Preporuku domaćina, Clai Ottocento bijeli uz glavno jelo nismo mogle odbiti. Teleći ossobuco sporo kuhan u istarskom teranu poslužen nam je uz ječam i krumpiriće ( inače se poslužuje na kremastom ječmu, no kako je osoblje spremno udovoljiti željama gostiju malo smo modificirali jelo ).



Šećer na kraju, kolač od domaćeg istarskog sira s lješnjacima i toffe kremom uz nezamjenjiv Kozlovićev momjanski muškat. Slatki okusi upotpunili su večer ispunjenu harmoničnim okusima.



S obzirom da se do 29. veljače održavaju 4. Dani medenih delicija središnje Istre na samom kraju večeri kušale smo i klasični talijanski tiramisu s medom. Tiramisu se poslužuje za desert u medenom meniju. Cijena menija je 120, 00 kuna po osobi.



PAZIN ZAPAD restaurant, coffee & wine bar potpuno je osvježenje u moru mnogobrojnih restorana te ga svakako vrijedi posjetiti, bez obzira na to da li se odlučite samo popiti dobru kavu, čašu vrhunskog vina ili poželite kušati nešto iz njihovog interesantnog jelovnika.




Ostvareni bodovi: 19/21

* lokacija …………………. 2 /3

* ambijent ……………...…. 3/3

* ponuda …………….….. 2,5/3

* osoblje …………………... 3/3

* okus jela ……………...…. 3/3

* dekoracija jela ……....... 2,5/3

* cijena …………………...... 3/3



Pazin zapad restaurant, coffee & wine bar

Stancija Pataj 45 a ( Etradex )

52000 Pazin

Instagram: pazinzapad

Facebook: Pazin Zapad

Mob: 091 592 2867

Radno vrijeme: pon- sub od 06 do 22 h

ned 7 - 22 h


Pratite nas :)


182 views0 comments
bottom of page