top of page
Search
  • kritosa

Pizza & BBQ Buffalo, Vodnjan

Updated: Sep 27, 2019



Zaljubljenici u pizze i leskovački roštilj zasigurno su već bili na ovoj lokaciji. Pa tako i mi, jednostavno nismo mogle odoljeti, a da ne posjetimo još jednu vrlo zanimljivu istarsku lokaciju sa dobrom hranom - Pizza & BBQ Buffalo u Vodnjanu te kušamo najbolju pizzu u Hrvatskoj.





Osim što imaju najbolju pizzu, svakako su i jedni koji nude najbolji leskovački roštilj u Istri, a i šire. Uz vrhunsku kvalitetu gastro ponude pobrinuli su se da u ponudi imaju i visokokvalitetna vina. Po pristupačnim cijenama u Buffalu možete kušati vina koja imaju jednu posebnu vinsku notu - vina Marčeta . Tu posebnost, koju su prepoznali i renomirani vinski stručnjaci, vinima daje jedinstvena lokacija vinograda, na samo 800 metara od mora.





Na samom početku večeri kušale smo pizzu Buffalo o kojoj svi govore te se uvjerile da je pizzaiolo Romano Seferović definitivno zasluženo odnio pobjedu na 1. Državnom prvenstvu pizzaiola održanog u 0'Hari u Zagrebu. Da radi najbolje pizze dokazao je i na prvenstvu Hrvatske za najboljeg pizza majstora 2016. (Mainardi pizza cup) osvojivši 2.mjesto.




Vrlo kvalitetni i svježi sastojci (šalša, mozzarela di bufala, masline, salama od boškarina, rajčice, sir s tartufima, ekstra djevičansko maslinovo ulje Marčeta, svježi bosiljak) pizzi Buffalo, koju je Romano sam osmislio, daju jedan izuzetno dobar i originalan okus Istre.





Možete guštati i u ostalim pizzama savršenih okusa i zanimljivih naziva poput: pizza Djevica (šalša, mozzarella bocconcino, rukola, bresaola, grana padano, cherry rajčica, kukuruz, ekstra djevičansko maslinovo ulje Chiavalon naziva Romano, svježi bosiljak), pizza Motovunska šuma, pizza Divlja boška, pizza Zelena sa mora.

Nakon pizze izuzetno originalnog okusa nepce je uživalo u specijalitetima leskovačke plate: vješalica punjena pancetom, sirom i krastavcima, čevapčići Buffalo obogaćeni sirom i pancetom, đevrek – pljeskavica punjena pancetom, sirom, kajmakom, paprom.





U ovoj specifičnoj gastro ponudi možete odabrati i punjeni lungić na kajmaku, punjeni pileći file Buffalo, platu Buffalo ili nešto drugo po izboru.

Kao prilog uz platu zaista bogatog okusa poslužena nam je šopska salata, pečena paprika na roštilju te povrće na žaru.




Kako otići iz Buffala, a ne kušati pravu mesnu poslasticu - ukusna svinjska rebarca. Kako doznajemo rebarca su vrlo traženo jelo koje mesni gurmani obožavaju.




Za desert odabrale smo čokoladnu tortu.




Piće večeri bilo je Marčeta Rose vino harmoničnog okusa, idealno za ljetne večeri.




Ostale smo oduševljene okusom hrane, no nismo jedine jer potražnja za stolom je zaista velika te je naša preporuka rezervacija stola. Objekt je odlično posjećen sa strane svih uzrasta, porcije su velike, a cijene pristupačne. Svakako moramo napomenuti iako je objekt bio prepun nismo dugo čekale jelo, organizacija osoblja je odlična. Iza objekta nalazi se osiguran parking za goste. Kućni ljubimci su dobrodošli.

Slasna preporuka!!!




Ostvareni bodovi: 9.6/10


* lokacija ................ 9.5/10

* ambijent .............. 9.4/10

* osoblje .........…… 9.3/10

* ponuda ................ 9.6/10

* cijena .........…....... 10/10

* okus hrane …........ 10/10

* dekoracija jela ….. 9.5/10



Pizza & BBQ Buffalo

Istarska ulica 1, 52215 Vodnjan

Radno vrijeme: svaki dan 7 - 23h ( kuhinja 12 - 23h )

Facebook, Instagram: Pizza & BBQ Buffalo Vodnjan


666 views0 comments
bottom of page