top of page
Search
  • kritosa

PIZZERIA RUMORE, LABIN



Mjesto na kojem ćete pronaći najbolju pizzu u Istri



Već mjesecima nam nedostaje Italija, no okus prave napuljske pizze pronašle smo na vrlo zapaženoj lokaciji u starom gradu Labinu, točnije u novootvorenoj pizzeriji Rumore. Na labinskom šetalištu San Marco odakle se pruža prekrasan pogled na najdraži Rabac i slikovitu okolicu kušale smo definitivno jednu od najboljih pizza u Istri. Također, na spomenutom šetalištu domaćini imaju i restoran Kvarner s dugom tradicijom poslovanja. Prilikom posjeta zatekle smo maksimalno popunjen decentno uređen prostor, što je dokaz da je pizzerija Rumore u vrlo kratkom roku stekla velik broj svojih štovatelja te zadovoljila brojna znatiželjna nepca, poput naših. Glavni razlozi tome su svakako kvaliteta namirnica koja se primijeti pri prvom zalogaju te vrhunski pizza majstori iz Napulja.




U ponudi nalazimo pizze, salate, burgere, pizza sendviče te deserte. Izbor pizza koji se nudi u jelovniku oduševit će i najveće gurmane. Od domaćina saznajemo da je trenutno jedna od najtraženijih pizza pistacchio & mortadela by Rumore ( pesto od pistacia, provola, mortadela IGP Bologna, parmezan, maslinovo ulje, svjež bosiljak, pistacio ). Iz ponude bi izdvojile i pizzu zucca & porchetta ( krema od buče, žute i crvene cherry rajčice, fior di latte, porchetta, parmezan, gorgonzola, maslinovo ulje ), koja već mami naša nepca.



Na samom početku bloga navele smo da smo ovdje kušale jednu od najboljih pizza u Istri, riječ je o pizzi MAESTRO SANTUCCI čiji su sastojci San Marzano umak od rajčice, mozzarella di bufala, origano, bresaola, rukola, Grana Padano listići, maslinovo ulje te svježi bosiljak. Ovu pizzu fenomenalnog okusa kreirao je poznati talijanski pizza majstor Salvatore Santucci, po kojem je pizza i dobila naziv. Odlična kombinacije sastojaka, posebno ukusno tijesto, kao i sam izgled ove pizze svakako će brojne ljubitelje pizze ostaviti bez daha. Spomenuta pizza svakako je naša iskrena preporuka.




S obzirom da obožavamo tartufe i pršut pizzu TARTUFO & PROSCIUTO smo jednostavno morale kušati. Pizza čiji su sastojci krema od tartufa, bufala, pršut, Grana Padano listići te maslinovo ulje nas je ugodno iznenadila vrlo skladnim spojem okusa.



A tko bi mogao odoljeti talijanskim slasticama? Osim izuzetno ukusnim pizzama, pizzerija Rumore nas je oduševila i finim slatkim zalogajima. Posluženi su nam cannoli s ricottom i pistacijom - tradicionalna sicilijanska slastica bogatog okusa, popularni talijanski tiramisu te izvrstan napuljski baba s kremom od limuna i mascarponea.





Svega nekoliko dana nakon što su nam pristigle brojne preporuke i poruke da novootvorena pizzerija u Labinu nudi nešto novo, nešto drugačije i same smo se uvjerile u to. Pizzeria Rumore zaista svojom kvalitetom i bogatstvom okusa ostavlja bez riječi te kao takva ima našu iskrenu preporuku. Sigurne smo da ukoliko zadrže postojeću kvalitetu poslovni uspjeh neće izostati. Ovim putem im još jednom želimo puno uspjeha u kreativnom stvaranju neodoljivih okusa. Do sljedećeg susreta…




Ostvareni bodovi: 17,5/21

lokacija …………………. 2,5/3

ambijent ……………..…. 2,5/3

ponuda …………………. 2,5/3

osoblje ………….....…........ 2/3

okus jela ………...….…..…. 3/3

dekoracija jela ……..…… 2,5/3

cijena ……………....……. 2,5/3

Pizzeria Rumore

Šetalište San Marco bb,

52220 Labin

Radno vrijeme: 11:00 - 22:00

Tel.: 052 686 615

Instagram: pizzeriarumore

Facebook: Pizzeria Rumore

174 views0 comments
bottom of page