top of page
Search
  • kritosa

Restoran Lino, Rabac

Updated: Sep 27, 2019


Zadovoljite svoje nepce i nahranite dušu čarolijom okusa Istre i Kvarnera u restoranu Lino - gdje je sve fino



Ova morska čarolija okusa obiteljski je restoran s prepoznatljivom tradicijom i kvalitetom, koja s ponosom nosi ime Lino.

Gospodin Lino, ribar, vrhunski kuhar, chef i domaćin kakvog ćete rijetko sresti zaslužan je čovjek što ovaj restoran posluje punih 30 godina. Lino je odlučio odmoriti i guštati u ribi te je restoran prepustio kćerki Antoneli, koja uspješno nastavlja gostima pružati jedinstvena i nezaboravna gastronomska iskustva.

Restoran je smješten neposredno iznad predivne šetnice što stvara poseban ljetni ugođaj. Uživanje u morskim delicijama dok se pruža očaravajući pogled upravo na more (odakle nam one dolaze) nešto je zaista posebno.




Isključivo svježa riba jamči najukusniji obrok. U kuhinju restorana ulaze svježe i lokalne morske delicije: škampi, školjke, rakovice, jastog, lignje i ostale ribe, koje se pripremaju na buzaru, na pariški, na salatu ili na žaru, po želji gosta.






Pošto se restoran nalazi kraj mora nekako je prirodo da specijaliteti kuće budu na bazi ribe. Tu svakako iz ponude treba izdvojiti scampi cocktail, rezance Lino (divlje šparoge i škampi), kvarnerske škampe na pariški, jastoga u umaku ,, fra diavolo ,, te morsku buzaru (škampi i školjke).





U ponudi je i niz fantastičnih mesnih jela koja će zadovoljiti svačiji ukus, poput: bifteka sa crnim tartufom, rib eye steaka i T-bone steaka. Domaći fuži i krafi za ljubitelje tjestenine. Dok za one najmlađe tu su omiljeni čevapčići i pohana piletina. Lino ima i svoj slatki kutak - labinjonski krafi, palačinke, panna cotta,soufle, sladoled, sorbeto te dnevni kolač –iznenađenje po izboru chefa kuhinje.

Dočekalo nas je ljubazno, nasmijano i prijateljski raspoloženo osoblje i tako je započela naša Lino čarolija uz topli kruh i lokalno maslinovo ulje.





Zatim morski dio čarolije u 2 slijeda. Posluženo nam je hladno predjelo, potpuno ljetno osvježenje nezaboravnog okusa.





Nepce je uživalo u salati od sipe, salati od rakovice, slanim sardelama te tartaru od tune.





Nakon kratkog predaha uz čašicu vina, idealnog za ljetne večeri na tanjuru servirana nam je koloristička i razigrana morska čarolija okusa Istre i Kvarnera - morska buzara od škampi i školjki sa tjesteninom (linguine) u umaku od buzare.








Bila je to slatka borba sa škampima, pedočima, dondolama, kaneštrelama, srčankama, lakirkama…jako fino, za recept hvala ti Lino.





Slatka čarolija za kraj ove večeri ispunjene novim doživljajima, dvostruki užitak u desertu (upsss..desertima ).


Odlični labinjonski krafi (ravioli) – istarska delicija punjena nadjevom od sira i suhih grožđica.




Panna cotta s preljevom od šumskog voća.





Čarobna lokacija, pohvale zadovoljnih i dugogodišnjih gostiju koji se rado vraćaju, visoka kvaliteta namirnica, svježa riba, Linovi recepti, odlična usluga te predan rad Lina i njegove obitelji siguran su put ka još najmanje 30 godina uspješnog poslovanja.




In Lino veritas!!!


Ostvareni bodovi: 9.9/10


* lokacija .............. 10/10

* ambijent ............ 10/10

* osoblje .............. 10/10

* ponuda .........…. 10/10

* cijena ............… 9.5/10

* okus hrane ...…. 10/10

* dekoracija jela .. 9.5/10

* petfriendly ......… 10/10

Restaurant Lino

Obala Maršala Tita 59, 52221 Rabac

Radno vrijeme: svaki dan od 12 do 23h

Tel.: 052 872 629

Mob.: 091 1576 313

Facebook, Instagram:

Lino Restaurant Rabac

298 views0 comments
bottom of page