top of page
Search
  • kritosa

Restoran Lungomare, Novigrad

Updated: Sep 27, 2019

Restoran zanimljivog i romantičnog naziva, izaziva u nama interes, što je razlog da ga posjetimo i steknemo nove uvide u kulinarska umijeća.



Objekt je smješten na jedinstvenoj lokaciji, u borovoj šumi, u blizini plaže i blizini marine, u sklopu rekreacijske zone i tenis igrališta, a sam pogled prema gradu Novigradu oduševljava i opušta tijelo i duh, pogotovo u večernjim satima kada u potpunosti dolaze do izražaja ljepote predivnog Novigrada .



Originalan dizajn restorana kao i sam ambijent restorana koji je prozračan, doprinosi da se osjećate jako ugodno. Odlično uređen prostor, s posebno odabranim slikama Novigrada, daje poseban osjećaj. A za sve vlasnike kućnih ljubimaca definitivno je veliki plus što u ovom restoranu su Vaši psi dobrodošli.



U ponudi stoji meso na žaru, riba na žaru kao i u peći, pogotovo izdvajamo lignje koje su vrhunske kvalitete te samim time i apsolutni hit ovog restorana, a ljubitelji tjestenine, i izvrsnih pljukanaca ovdje će doći na svoje. Uz pregršt vrsta pizza, defintivno se izdvaja pizza „Lungomare“, koju čini rajčica, mozzarella, pršut, gljive, tartufata, maslina i origano. Jednostavno rapsodija okusa koju na sam spomen poželimo probati!




A kao specijalitet kuće svakako se izdvaja jastog na buzaru sa špagetima, ili na žaru s pregršt povrća.



Sva ukusna jela priprema vrhunski chef za kojega još kažu „jedno ime - jedno jamstvo“.



Naš odabir ovog puta je bio pljukanci „Lungomare“ s kremom od crnih tartufa, i miješana riba (brancin, kapešanta, lignje i škampi), a dekoracija na tanjuru samo je pridonjela da užitak bude potpun. Naša slasna preporuka ubuduće.



O odabiru vina ne treba posebno govoriti, a svakako bi izdvojili naše istarske vinare, od kojih prednjače vina Deklić, Kozlovlić, Kabola, te odlična vina Rossi i Benvenuti. Za ljubitelje dobre pive tu će se naći svakako renomirani San servolo, te ostale vrste piva, ovisi o nepcu kušača. Za aperitiv svakako je preporuka biska ili medica od Šegona, ili pak teranino, ukoliko želite nešto slađe.


Osjet okusa ima važnu ulogu u odabiru hrane, a hrana poslužena na atraktivan način doprinosi uživanju u hrani.

Kulinarska senzacija na meniu sigurno je veliki plus ovoga restorana, a dobra kombinacija hrane i vina omogućuje potpunije uživanje u okusima.

Stoga, restoran Lungomare, Novigrad, ima našu toplu preporuku za svakoga tko želi sebe nagraditi i priuštiti si poseban tretman da zadovolji sebe i svoje nepce!



Ostvareni bodovi: 9,3/10


* lokacija .............. 10/10

* ambijent ............ 10/10

* osoblje ................ 8/10

* ponuda ................ 9/10

* cijena .................. 9/10

* okus hrane .......... 9/10

* dekoracija jela .. 9,5/10

* petfriendly .......... 10/10


Restoran Lungomare

Karpinjanska bb, 52466 Novigrad

Tel: 052 649 331

180 views0 comments
bottom of page