top of page
Search
  • kritosa

RESTORAN SPAGHETTOTECA TOMATO, NOVIGRAD

Updated: Feb 8, 2020



Prva spaghettoteca na području Istre



Tomato, prva spaghettoteca na području Istre otvorena 1987. godine nalazi se na adresi Rotonda 2 u Novigradu. Objekt je smješten na vrlo dobroj lokaciji, a pogled prema moru opušta i stvara poseban ugođaj. Ugodan ambijent restorana krase posebno odabrane slike prekrasnih motiva poput najljepših novigradskih lokacija i ostalih interesantnih motiva.

Svakako je zanimljivost i to što su slike umjetničko djelo vlasnice restorana gospođe Marize.

U sklopu restorana nalazi se novouređena sala. Odličan izbor za organiziranje raznih svečanosti u prekrasnom ambijentu.



Jedinstveni okus pizze i domaće tjestenine po kojem je ovaj restoran jednostavnog i upečatljivog naziva Tomato (rajčica) prepoznatljiv pamtimo još iz djetinjstva. Prisjećamo se tih trenutaka istinske sreće (ambijenta, finih okusa i mirisa,…) doista nam je drago što s vremenom nisu izgubili na kvaliteti te što i danas guštamo u tim finim okusima.



Iz ponude hladnih predjela izdvojile bi salatu od hobotnice, bakalar na bijelo te pršut s dinjom. Za toplo predjelo možete uživati u miješanim školjkama, dagnjama na buzaru, omletu sa šunkom i sirom te ostalim jelima. Od ribljih jela u jelovniku nalazimo jadranske lignje, škampe na buzaru ili na žaru, filet brancina s blitvom i krumpirom, riblju platu s prilogom za dvije osobe (orada, brancin, lignje, dagnje, škampi) te ostale riblje delicije. Biftek s tartufima, teleći medaljoni s gljivama i rižom, pileće rolice punjene sirom i pancetom, mesna plata Tomato za 2 osobe samo su neki od mesnih specijaliteta.


Glavni dio specijaliteta kuće čini domaća tjestenina, koju domaćica Mariza oduvijek priprema sama. Domaće njoke, fuže i tagliatelle sljubljuje s doista širokim izborom izvrsnih umaka. Posebno moramo istaknuti domaće lazanje (pasticcio), koje su za svaku preporuku.

U jelovniku nalazimo bogat izbor pizza, Calzone burger te sandwich Buco, po kojem je Tomato već dugi niz godina poznat. A od slatkog tu se izdvaja krempita, tiramisu, semifredo te ostale slasitice koje sami pripremaju.


Ljubazna domaćica restorana gospođa Mariza priuštila nam je božanstveni tretman te odabranim jelima potpuno zadovoljila naša nepca. Na samom početku večeri izvrsno hladno predjelo oduševilo nas je okusom - carpaccio gamberetti i canestrei te pizza kruh s maslinovim uljem i ružmarinom.



Za toplo predjelo odabrala nam je jedan od specijaliteta kuće, domaće tagliatelle s miješanim školjkama na buzaru. Savršeno kuhana tjestenina, izrazito ukusan umak, jednostavno jelo za prste polizati.



Preporučeno glavno jelo bilo je također pravo slasno iznenađenje. Poslužene su nam lignje na žaru fenomenalnog okusa, koji upravo zimi dolazi najviše do izražaja, a kao prilog blitva s krumpirom.



Za desert ovog puta izbor je pao na finu domaću čokoladnu tortu s narančom zaista prebogatog okusa te palačinke s čokoladom i orasima. Obožavamo palačinke, no rijetko ih naručujemo po restoranima pošto se teško mogu naći ukusne palačinke. Ove su definitivno za svaku pohvalu, fino tijesto i obilno punjenje.




Tomato je naša oaza zadovoljstva i dobrih okusa u koju uvijek rado svratimo. Fascinira izvrsnim okusima, bogatom ponudom, usluga je na nivou, a nama omiljene domaće lazanje (pasticcio) tu su najbolje. Stoga, restoran spaghettoteca Tomato ima našu toplu preporuku.



Ostvareni bodovi: 19/21

· lokacija ………….… 3/3

· ambijent ………..... 2,5/3

· okus jela ………...…. 3/3

· ponuda ………..…… 3/3

· osoblje ……………... 3/3

· cijena …………..… 2,5/3

· dekoracijala jela ……. 2/3



Restoran spaghettoteca Tomato

Rotonda 2, 52466 Novigrad

Tel.: 052 757 650

Web: www.tomato.hr

Radno vrijeme: 12 - 22:30

utorkom zatvoreno


Pratite nas :)



125 views0 comments
bottom of page