top of page
Search
  • kritosa

RESTORAN STARA OŠTARIJA, BUZET

Updated: Oct 17, 2019


Vrhunski gurmanski užitak u gradu tartufa



Sezona bijelog tartufa idealno je doba za posjet restoranu Stara oštarija koji se nalazi u starom gradu Buzetu, odakle se pruža spektakularan pogled na cijeli grad, dolinu rijeke Mirne, obronke Ćićarije i brežuljke okružene zelenilom.



Definitivno, sama lokacija restorana vrijedna je posjeta i divljenja, a kako bi nam pružili vrhunski gurmanski užitak u najsvježijim i najfinijim draguljima istarske gastronomije oko lova na tartufe angažirana je cijela obitelj. Dokaz tome da im je zadovoljstvo gosta na prvom mjestu je i to što su se pobrinuli da njihovi gosti uživaju u najboljem vinu buzeštine - vinu Buzet. Uz vrlo traženu malvaziju 2018 i teran 2017 fantastičnog okusa, vlastiti brend Buzet (najbolje vino područja s odličnim rezultatima na vinskim smotrama) obogatili su sa još dvije etikete najkvalitetnijeg vina buzeštine - muškat beli te teran rezerva.



Odmah nakon ulaza u Staru oštariju domaćini su smjestili INFO POINT kako bi svojim gostima pružili sve potrebne informacije o samom gradu Buzetu i cijeloj zoni tartufa.



Topao i ugodan ambijent ispunili su detaljima karakterističnim za područje Istarske županije. Nismo mogle ne zamijetiti interesantan obiteljski grb. Grb obitelji Marušić nalazimo na etiketama vina Buzet te na etiketama višestruko nagrađivanog ekstra djevičanskog maslinovog ulja Marušić.



Nedaleko od restorana na prekrasnom trgu Vela Šterna u istoimenom objektu domaćini nude i smještaj u 6 soba.



Već 15. godinu za redom restoran Stara oštarija ponosni je nositelj oznake TARTUFO VERO – IZVORNI TARTUF, čiji su vlasnici isključivo vrhunski ugostiteljski objekti koji tartufe pripremaju po najvišim gurmanskim standardima. Odnosno to je klub kvalitetnih restorana i konoba iz začarane zone tartufa koji se umješno, pravilno i iskreno ophodne s istarskim tartufom i gostom.



Jelovnik sadrži hladna predjela, juhe, topla predjela, glavna jela i deserte sa svježim bijelim ili crnim tartufima. Carpaccio sa svježim tartufima na buzetski, krem juha od sezonskih gljiva sa svježim istarskim tartufima, rižoto sa svježim tartufima na buzetski, biftek sa svježim tartufima, sladoled na buzetski samo su neka jela koja smo izdvojili iz ponude ukusnih specijaliteta koja možete kušati u kombinaciji sa crnim ili bijelim istarskim tartufima.



Chef kuhinje Matej Marušić pripremio nam je gastronomski vrlo zanimljiv menu na bazi visokokvalitetnih istarskih bijelih tartufa. Ručak uz jedinstveni pogled započeo je uz namaz od svježeg sira sa tartufima i istarskim maslinovim uljem Marušić.




Nakon toga za toplo predjelo posluženi su nam ravioli punjeni sirom sa svježim bijelim tartufima na posteljici od rukole. Kremasti umak od domaće tartufate osvojio je naša nepca.




Glavno jelo nas je ugodno iznenadilo, zanimljiva kombinacija okusa - istarska pastrva sa svježim bijelim tartufima na posteljici od rukole i kremici od tartufa. Nježni okus svježe pastrve koja je rijetkost na ovim prostorima upotpunjuju bijeli tartufi.



Čokolada, karamela, tartufi,... slatka energetska bomba za kraj - vrući buzetski kolač sa svježim bijelim tartufima.



Tartufi od predjela do deserta – potpuni gastro doživljaj uz noćni zvuk Motovunske šume, šume u kojoj se lovi kralj istarske gastronomije… hmmm, a kako se čuje zvuk??? Otkrijte sami!!!



Stara oštarija svakako je jedan od restorana koji osim gastronomskim konceptom oduševljava i posebnim ambijentom. Mnogi domaći i inozemni gosti prepoznali su posebnosti i prednosti ovog restorana te se rado vraćaju. Također, Stara oštarija očarala je i osjetila najvećih estradnih zvijezda - u najkvalitetnijim tartufima guštali su Severina, Toni Cetinski, Davor Radolfi i mnogi drugi. Sigurne smo da nikoga neće ostaviti ravnodušnim te će očarati i Vaša osjetila.



Ostvareni bodovi: 17,5/21

· lokacija............... 3/3

· ambijent.......... 2,5/3

· osoblje............ 2,5/3

· cijena.............. 2,5/3

· ponuda........... 2,5/3

· okus............... 2,5/3

· dekoracija jela.. 2/3



Restoran Stara oštarija

Petra Flega 5, 52420 Buzet

Tel.: 052 694 003

Facebook, Instagram: Stara oštarija

191 views0 comments
bottom of page