top of page
Search
  • kritosa

RESTORAN TRI PALME, NOVIGRAD



Novigradska oaza ugode i gastronomije



Novigradski restoran Tri Palme smješten je na zahvalnoj lokaciji u Karpinjanu, u neposrednoj blizini borove šume, prekrasne šetnice, plaže, rekreacijske zone te marine. Cijeli ambijent odiše toplinom i vrhunskom ugodom. Unutrašnjost krasi kamin na kojem se pred gostima pripremaju neodoljivi riblji i mesni specijaliteti. Restoran raspolaže i s prostranom terasom koja je u ljetnim mjesecima gotovo uvijek popunjena.

Chef u čija smo se kulinarska umijeća i ranije uvjerile pripremio nam je vrlo interesantan meni. Vino večeri bila je istarska malvazija (Franc Arman), koja se idealno sljubila uz poslužene specijalitete.



Kao cuvee nam je poslužena ukusna focaccia, tradicionalna talijanska pogača. Servirana focaccia nije bila nadjevena ni s češnjakom i ružmarinom, ni sa sušenim rajčicama, već je bila punjena slanim inćunima - uistinu dobar spoj okusa koji se rijetko susreće.



Za hladno predjelo nepce je uživalo u carpacciu od junetine s kremom od hrena. Ovo izuzetno predjelo profinjenog okusa zaista nas je ugodno iznenadilo. Dodale smo nekoliko kapi istarskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja i prepustile se zavodljivim okusima. Osim carpaccia od hladnih predjela izdvojile bi još i salatu od hobotnice te hladnu platu istarskih narezaka (za 2 osobe).



Niz zavodljivih okusa nastavio se uz posluženi krak od hobotnice s komoračem i narančom. Ovo jelo karakteriziraju harmonični okusi i izražene arome.



Idući slijed, odličan i nimalo gnjecavi rižoto s jadranskim lignjama i tartufima nadmašio je naša očekivanja. Ovo je definitivno jedan od boljih rižota koje smo imale priliku kušati. Također, u ponudi nalazimo crni rižoto sa sipom te domaću tjesteninu s raznim umacima poput one s tartufima, s kaneštrelama, itd. Zanimljivost iz ovog dijela ponude su i ravioli punjeni brancinom.



Zatim nam je poslužen savršeno pripremljen tuna steak s pireom od komorača i krumpira. Također, i glavno jelo nas je oduševilo kao i prethodno servirana jela. Za glavno jelo u jelovniku nalazimo riblja i mesna jela. Iz ponude ribljih jela stavile bi naglasak na riblju platu za 2 osobe (orada, brancin, škampi, lignje, školjke, blitva s krumpirom), dok bi od mesnih jela izdvojile T - Bone steak. U ponudi također nalazimo i pizze te jela po narudžbi (jastog s taglatellama na buzaru, meso ispod peke).



Večera je završila zanimljivom kremom čiji su sastojci limun, konjak te marmelada od smokve. U serviranu kremu dodan je i prhki keks.

Zahvaljujući ljubaznom osoblju, gastronomskim specijalitetima i ugodnoj atmosferi posjet restoranu Tri Palme je doista doživljaj koji se pamti.

Ostvareni bodovi: 18/21

lokacija …………………… 2,5/3

ambijent ……………….…. 2,5/3

ponuda ………………….... 2,5/3

osoblje ……………...…......... 3/3

okus jela ……………….….. 2,5/3

dekoracija jela ……….….... 2,5/3

cijena …………………….… 2,5/3

Restoran Tri Palme

Karpinjanska 14, 52466 Novigrad

Facebook: Tri Palme Novigrad

Instagram: tripalme_novigrad

Radno vrijeme: 12:00 - 22:00 h

Tel.: 052 757 081

Pratite nas i na instagramu :)


364 views0 comments
bottom of page