top of page
Search
  • kritosa

SELJAČKI TURIZAM TONI, BRKAČ

Updated: Oct 9, 2019


Prve dane jeseni iskoristile smo za otkrivanje skrivenih gastro oaza diljem čarobne Istre - terre magice. Naše novootkriveno odredište nalazi se u predivnom dijelu Istre, kraj pitoresknog Motovuna.



U malom istarskom selu Brkač, u samom podnožju kraj guste šume smještena je konoba u sklopu Seljačkog turizma Toni. Kad dolazite imate dojam da je daleko civilizacija i urbanizacija, a vlada mir, autohtoni seoski stil i priroda koja odiše tišinom. Mir i tišinu narušava jedino cvrkut ptica.



Tu je i dostojanstveni konj koji daje ljepotu i posebnu čar ovom imanju.



Također, tu su i druželjubivi istarski tovari Doris, Gina i Bepo. Priroda i cvijeće šire opojni miris te time oplemenjuju seosku idilu.



Unutrašnjost konobe obogaćena je istarskim detaljima i kaminom, koji osobito zimi daje poseban ugođaj kada se na njemu pripremaju istarske kobasice i ombolo.





Gostoljubivi domaćini osim nove dimenzije istinskih domaćih okusa nude i smještaj u 2 apartmana te 3 sobe. Doručak se poslužuje u konobi ili vani u prirodi prema želji gosta.



Pogled iz sobe



Dok čekamo pijat istarskih delicija padne nam pogled na šumu gdje ugledamo sjenu anđela na luni kako tiho svira roženice.

U domaćem ambijentu kušale smo ukusno predjelo. Domaći pršut, prava panceta, istarska buđola, fini kravlji sir, popečci od tikvica iz vrta te domaći kruh… pravi istarski gušti.



Za glavno jelo odabrale smo tradicionalnu domaću tjesteninu izvrsnog okusa. Između tagliatella, fuža, pljukanca, njoka i raviola odabrale smo tagliatelle sa tartufima te fuže sa gulašom od divljači.



Tagliatelle sa tartufima



Fuži s gulašom od divljači



Kušale smo vino domaćina te domaći sok od marelice. U ponudi imaju još i sok od kruške, breskve i jabuke. Kod vina se osjeti onaj pravi domaći okus baš kao što su nekada naši nonići radili.



Bilo je vrijeme ranog ručka, odličan domaći kruh i fina domaća tjestenina nisu ostavili mjesta za desert. No sigurno ćemo se opet vratiti i kušati domaću krostatu.


Domaća krostata od jabuka



Seljački turizam Toni odiše jedinstvenom prirodom i smirenošću te je samim time idealno mjesto za miran odmor, opuštanje i bijeg od užurbane svakodnevice.


Do sljedećeg susreta…




Ostvareni bodovi: 16,5/21


· lokacija…....... 2,5/3

· ambijent…..… 2,5/3

· okus hrane….... 3/3

· cijena ……...…... 3/3

· osoblje …….… 2,5/3

· ponuda …….…... 2/3

· dekoracija jela..... 1/3






Seljački turizam Toni

Brkač 26 a

52424 Motovun

Tel.: 052 681 531

Mob.: 098 698 554

Radno vrijeme:

svaki dan 11 - 21 h

Facebook: Seljački turizam Toni

185 views0 comments
bottom of page