top of page
Search
  • kritosa

Konoba Petra, Vrsar

Updated: Sep 27, 2019



Neodoljiva gourmet priča konobe Petra iz Vrsara



Chef kuhinje talentirani Francuz, a svi znamo da je francuska kuhinja koljevka dobrih jela, osmislio je jedinstveni i neodoljivi spoj francuske i istarske kuhinje.

Simbol imena Petra je stijena, odnosno čvrstoća te upravo tako ova vrhunska konoba već 25 godina uspješno zadovoljava i nepca najzahtjevnijih gurmana. Savršene kombinacije okusa kao što su carpaccio od ananasa i kozica; koktel od avokada, svježe tune i kozica; krumpirova juha s crnim tartufima; biftek Petra (tagliatelle, istarski pršut i vrganji); parfé od ružmarina kao desert.




Jelovnici kao i svako jelo osmišljeni su pažljivo i originalno te su pisani na navedenim jezicima: hrvatskom, talijanskom, engleskom, njemačkom i francuskom. Uz svako jelo je navedeno koje alergene sadrži. Posebnost ove konobe su panoi/ table s dnevnom ponudom jela i deserta napisanim na svim jezicima. Uz glavni jelovnik, tu je i posebni jelovnik s mesnom ponudom u kojoj postoji "fiksni" dio mesnih jela i dio u kojem si gost po svom ukusu kombinira meso, umak i prilog.



U ponudi su vrhunska vina istarskih vinara kao što su Legovina, Kozlović i ostali cijenjeni istarski vinari. Svježe ekstra djevičansko maslinovo ulje Kalčić odlično se sljubljuje s jelima. Teranino,biska,medica i ostali digestivi su od lokalnih proizvođača, što je dodatna prednost.

Konoba pruža i iznimni gastro doživljaj koji će zadovoljiti i najzahtjevnije goste.

Ljubazno, profesionalno i uslužno osoblje pojasnit će Vam svaku nejasnoću vezanu za bogatu ponudu jelovnika. Konobari Matej i Kristijan su nam sve detaljno objasnili. Čistoća i urednost su na visokom nivou. Zahvaljujemo se vlasnici Petri koja nas je provela kroz kuhinju i pokazala da posluju pod visokim higijenskim uvjetima.



Ono s čime se još nismo susrele u istarskim restoranima je poklon bon koji možete pokloniti za posebne prigode.


Mi smo u odabrale slijedeće:


-carpaccio od ananasa s kozicama u hrskavom tijestu





-prepečene dagnje s maslacem i sirom




-domaći ravioli s pršutom i gorgonzolom





-priča o Baileysu





Naš sveukupni dojam:

Ovo je jedna posebna konoba, kakva se rijetko viđa. Briga o namirnicama i iskustvo kuhara vidi se u svim segmentima. Cijena je realna obzirom na kvalitetu. Još jedna velika prednost je gostoprimstvo i ljubaznost osoblja. Konoba se nalazi izvan Vrsara, u mirnom djelu bez ljetne gužve i vrijedi ga posjetiti u svakom slučaju.




Ostvareni bodovi: 10/10


* lokacija ............. 9/10

* ambijent .......... 10/10

* osoblje ............ 10/10

* ponuda ............ 10/10

* cijena ............... 10/10

* okus hrane ....... 10/10

* dekoracija jela .. 10/10


Konoba Petra

Adresa: Stancija Kapetanova 3, Vrsar

Telefon: 052 442 366

Radno vrijeme:

svaki dan 12-14h, 17-00h

405 views0 comments
bottom of page